Tree-Kanken is de duurzaamste Fjällräven Kanken van dit moment

door

De Fjällräven Kånken is al jaren niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Day-hikers, fietsers, schoolgaande kinderen en hippe urban explorers lopen er maar al te graag mee. En niet gek ook, want de Fjällräven Kånken is naast een mooi design, ook erg praktisch. En om de Kånken lijn weer iets verder uit te breiden, is er nu de Fjällräven Tree-Kanken. Niet zomaar een Kånken, maar een nog duurzamere variant.

Fjällräven Tree-Kanken

What’s in the name? Een Tree-Kanken wordt gemaakt met alternatieve grondstoffen voor fossiele. En dus wordt de Fjällräven Tree-Kanken gemaakt van een zogeheten Pine Weave. Dit innovatieve, unieke en duurzame materiaal wordt vervaardigd uit Zweedse bomen. Deze bomen staan dichtbij Ornskoldsvik, de plaats waar het allemaal begon voor Fjällräven. En de bomen worden niet zomaar gekapt voor de tassen, maar alleen het snijverlies, restmateriaal en alles dat niet goed genoeg is, wordt gebruikt voor Pine weave.

Niets nieuws onder de zon?

Duurzame en niet fossiele materialen is inderdaad niets nieuws onder de zon. Het grote verschil met Pine weave – dat wordt gebuikt voor de nieuwe Fjällräven Tree-Kanken – is met name dat het merk het materiaal en de gehele keten perfect kent. Het zogeheten Lyocell proces zorgt ervoor dat de vezels uit het hout kunnen worden gebruikt voor het uiteindelijke eindproduct. En om de tas dan vervolgens weersbestendig te maken, is de tas geïmpregneerd met een natuurlijke wax.

All about the Tree-Kanken details

De Tree-Kanken is verkrijgbaar als een 16 liter variant en weegt 410 gram. Uiteraard krijg je er een zitkussen bij. Naast het hoofdvak, is er ook een steekvakje om snel wat spullen op te bergen en te pakken. Het Fjällräven logo reflecteert en de tas heeft aan de voorzijde ook lusjes voor fietslampjes. De perfecte match dus voor jouw daily-commute. Neem je hem liever mee op avontuur, dan is er aan de onderzijde ook ruimte voor een yogamat of jas.

Diep in de buidel tasten?

De Fjällräven Tree-Kanken is nu verkrijgbaar voor € 129,95. Kiezen voor duurzaamheid is daarmee niet zo moeilijk. Misschien de juiste kleur wel, want deze tas is meteen verkrijgbaar in vier mooie kleuren. Dark green, dark grey, dark blue en dark yellow.

Duurzaam levenFjällrävenRugzakkenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.