10 foto’s die laten zien hoe mooi Alaska is | Beyond The Camera #4

door


Er zijn zoveel waanzinnige plaatsen in de wereld, veel daarvan zijn nog onontdekt en bij anderen heb je simpelweg geen weet van de schoonheid. Sommige van deze parels verdienen écht meer aandacht. Daarom laten wij de schoonheid zien doormiddel van de mooiste foto’s! Bij deze onze rubriek op vrijdag: Beyond the camera. Deze keer de mooiste foto’s van Alaska.

Vorige edities: Het WaddengebiedZweden en Patagonië

Alaska is een van de staten van de Verenigde Staten. Met het lage inwonersaantal vind je er veel ongerepte natuur, een paradijs dus voor natuurliefhebbers. In Alaska zijn er veel Nationale Parken met prachtige natuurverschijnselen, van hoge bergtoppen tot aan gletsjers en nog veel meer. Alaska voelt vaak een beetje onbereikbaar, zeker in deze tijd. Daarom brengen wij de schoonheid van Alaska naar jou toe. Aanschouw deze 10 foto’s die laten zien hoe mooi Alaska is!

De schoonheid van Alaska in 10 foto’s

Alaska is de grootste staat van de VS. De staat heeft maar liefst een oppervlakte van bijna 1,5 miljoen km². Hiermee is Alaska ongeveer net zo groot als FrankrijkDuitsland, Spanje en de Benelux bij elkaar. Enorm dus! In het oosten grenst de staat aan Canada en voor de rest is Alaska omringd door water. Zo grenzen de Grote Oceaan, de Beringzee en de Noordelijke IJszee aan Alaska. Met een bevolking van minder dan 800.000 inwoners is Alaska de staat met de laagste bevolkingsdichtheid van de VS. Er zijn dus veel stukken van Alaska die onbewoond zijn. Dat betekent dat er veel onaangeraakte natuur te vinden is, iets waar natuurliefhebbers erg van houden.

Ongerepte natuur op Alaska

Over het algemeen is het in Alaska erg koud, zeker in de winter kunnen de temperaturen oplopen tot -20 graden Celsius. Ondanks deze buitengewoon koude temperaturen en de immense hoeveelheden sneeuw dat dit met zich meebrengt, beschikt Alaska over een fascinerende flora en fauna. De staat kent veel beschermde natuurgebieden zoals Nationale Parken en andere beschermde ecosystemen. De dieren en planten die hier leven zijn gewend aan deze extreme omstandigheden.

Flora in Alaska

Een groot deel van Alaska bestaat uit gebergten. De Denali is 6194 meter hoog en is niet alleen de hoogste berg van Alaska, maar ook van heel Noord-Amerika. En daarom behoort de Denali ook tot de Seven Summits. Het winterse landschap van de staat doet vermoeden dat je er vooral evergreens en dennenbomen vindt. Niets is wat het lijkt, want ook loofbomen, berken, espen, naaldbomen en andere soorten bomen bestrijken het landschap. Ondanks het korte groeiseizoen in Alaska fleuren er jaarlijks speciaal aangepaste planten en bloemen op het landschap.

Fauna in Alaska

Alaska wordt net als Canada gezien als een echt beren land. Naast de iconische ijsbeer komen er ook veel zwarte en bruine grizzlyberen voor in de afgelegen wildernis van Alaska. De kans is dan ook aanwezig dat je ze tegenkomt in hun natuurlijke leefomgeving. Naast beren vind je ook andere zoogdieren als lynxen, wolven, herten, elanden, kariboes en bizons in de staat. Aan zeezoogdieren is Alaska ook rijk, dieren die je bij de kust kan vinden zijn onder anderen zeehonden, walrussen, dolfijnen, orka’s, zeeotters, zeeschildpadden en verschillende soorten walvissen waaronder de blauwe walvis en bultrugwalvis. Er is dus genoeg te zien aan flora en fauna in dit prachtige land.

10 prachtige foto’s van Alaska

Nog niet overtuigd? Dan wordt het tijd om het met je eigen ogen te zien. Dit zijn 10 foto’s die laten zien hoe mooi Alaska is!

foto's alaska berg
foto's alaska weg
foto's alaska beren
foto's alaska uitzicht
foto's alaska tunnel
foto's alaska weerspiegeling
foto's alaska vos
foto's alaska rots
foto's Alaska mist

Foto’s: Zeton Li, Bryon Goff, Paxson Woelber, Kayti Coonjohn, Janey Aron, Taylor Murphy, John Thomas, Sunyu, Darrin Henein, Elijah Hiett.

Noord-AmerikaTheOutdoors.nlVerenigde Staten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.