Freeride World Tour, dé verzamelplek voor freeriders van hoog niveau

door

Ben je een echte freeride ski- of snowboardfanaat? Dan is het Freeride World Tour event echt wat voor jou. Deze happening is een jaarlijkse verzameling van de allerbeste freeriders, dus spectaculaire moves gegarandeerd. Wat kan je dit jaar van de Freeride World Tour verwachten?

Wat is de freeride skiën of snowboarden?

Freeride skiën en snowboarden is een vorm van wintersport die wat extremer is dan de reguliere skipiste af gaan Bij het freeriden ski of snowboard je buiten de piste, ver weg van alle resorts en veilige afdalingen. Mega spannend dus. Niet alleen zijn de afdalingen uitdagend, maar is het ook aan jou om te bedenken hoe je naar beneden komt. Het is belangrijk dat je sowieso goeie skills hebt en de creativiteit wat deze sport zo uniek maakt. De laatste jaren is deze sport steeds meer in opkomst, waar de FWT natuurlijk een deel aan bijdraagt.

Waar kan je de freeriders bewonderen?

De Freeride World Tour wordt over de hele wereld gehouden, zowel in Europa, Noord Amerika en Azië. Uiteindelijk komt de top van de top samen op een eind-event, waar de echte winnaar wordt bekroond. Dit jaar zijn er vijf ronde’s in vijf verschillende landen, startend in de Spaanse Pyreneeën in Baqueira Beret en uiteindelijk met twee eind-events in Fieberbrunn.

Max Palm, een jonge kanshebber

Één van de deelnemers dit jaar is de Scandinavische Max Palm, gesponsord door Black Diamond. Ondanks zijn jonge leeftijd is hij een echte kanshebber, helemaal opgegroeid tussen de bergen in het Franse Chamonix. Al twee keer heeft hij de junior Freeride Tour gewonnen en is op het moment Junior wereldkampioen. Een echte kanshebber dus!

Black diamond progression mits, jouw beste vriend tijdens skiën

Maar wat draag je nou tijdens het freeriden? Voor deze extreme sport is de juiste gear natuurlijk mega belangrijk. Black Diamond heeft hier over nagedacht en onder andere de Freeride World Tour progression mits (wanten) gemaakt. Helemaal geïnspireerd op het Black Diamond atleten team. Door de goeie isolatie, gore-tex binnenkant en geiten-leren buitenkant houden deze wanten je handen helemaal warm en kunnen ze tegen een extra stootje. Iets wat zeker nodig is voor het freeriden.

Ga je liever voor handschoenen? De Session Knit is voor jou

Heb jij toch liever de vrijheid van een handschoen? Dan zijn in dit geval de ‘session knit gloves’ (handschoenen) echt een aanrader bij jouw freeride avontuur.

Benieuwd naar deze handschoenen? Neem een kijkje op de website van Black Diamond.

Black DiamondEntertainmentEventkalenderTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.