Twee freeriders dalen als eerste af van Lhotse op skies

door

Lhotse op skies

De Lhotse is de op drie na hoogste berg van de wereld. We hebben hem dan ook al eerder gezien in de Seven Third Summits en de Eight-thousanders. Hilaree Nelsen en Jim Morrison hadden een lang gekoesterde droom om Lhotse op skies af te dalen en een wereldprimeur te hebben. Op 30 september 2018 stapten ze in de bindingen om de levensgevaarlijke afdaling van het kleine broertje van de Mount Everest te maken. Dit is hoe ze het deden.

Twee The North Face atleten dalen als eerste af van Lhotse op skies

Eind augustus begon het expeditieteam aan de challenge om zo veel mogelijk uit de besneeuwde toppen van de Himalaya te halen. Het team dat hielp met de begeleiding, het vastleggen en het ondersteunen van de poging, bestond uit twee ijsdokters, twee fotografen en vijf sherpa’s, ofwel berggidsen. Toen het weerbericht voor een kort tijdslimiet groen licht gaf, wisten ze dat het nu of nooit was!

Lhotse Coulouir

Hilaree Nelson is aanvoerder van het The North Face Global Athlete-team en tevens moeder. Volgens haar is de Lhotse Coulouir simpelweg de perfecte afdaling. Door het feit dat deze afdaling alleen te zien is vanaf Everest geeft hem een bijna mythische status. Dit was voor haar en het team de aanleiding om erachter te komen of het mogelijk was om Lhotse op ski’s af te dalen.

Lhotse

The North Face Futurelight

Tijdens de expeditie heeft het team gebruik gemaakt van de nieuwste kledinglijn van The North Face, genaamd Futurelight. Dit innovatieve materiaal speelde een belangrijke rol in de uitrusting van het gehele team. Om een uitdaging zoals Lhotse op ski’s afdalen te laten slagen, moet alles perfect zijn. Zo ook de uitrusting. Wanneer je op deze hoogtes gaat wintersporten is iedere stap en bocht extra zwaar, daar is het belangrijk dat je kleding dan optimaal is en je een voordeel biedt. Wil je ook de beelden van de North Face expeditie zien en hoe ze het ervan af hebben gebracht tijdens de barre toch? Bekijk dan de video!

BergenEntertainmentThe North FaceTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.