De Fuck it list is de nieuwe Bucketlist

door

Heb jij begin van de maand je goede voornemens opgesteld? Houd je nog vol? Of heb je de handdoek al in de ring gegooid? Misschien ben je wel helemaal niet aan goede voornemens begonnen? Waarom zou je ook? We moeten al zoveel. Carrière maken, feestjes af gaan, sociaal zijn, social media bijhouden en dan ook nog eens gezond bezig zijn. Hoogste tijd om aan een nieuwe lijst te beginnen. Vergeet heel even je bucketlist. Ga voor de Fuck it list.

De Fuck it list

Het concept is simpel. Bedenk voor jezelf waar je dit jaar vooral geen zin in hebt om te doen. Je druk maken om je baan? Fuck it! Zo houd je meer tijd over voor leuke dingen, zoals een hike maken. Het huis schoonmaken? Fuck it! Loop anders juist nog even een rondje extra door je huis met je vuile wandelschoenen. Geen behoefte aan vakantie op een exotische, verre bestemming? Fuck it! Ontdek-je-plekje. Nederland is ook super mooi.

Doe niet alleen dingen niet

Bij de Fuck it list denk je al snel aan zaken die je niet wilt doen. Maar denk vooral ook eens aan zaken die je lekker wel wilt doen. Bijvoorbeeld omdat je daarmee schijt hebt aan iets anders. Geen zin in een verjaardag van het kind van je vrienden? Ga eens een keer niet. Of laat op maandagavond eens een pizza met extra veel kaas bezorgen en trek een fles whiskey open. Gewoon omdat je daar zin in hebt.

Fuck it inspiratie

Wat wil jij uit de grond van je hart nooit meer doen?! Je zou denken dat die antwoord makkelijk te bedenken zijn. Toch had ik er iets meer inspiratie voor nodig. Jij ook? Claudia de Breij kan je daarbij helpen. Ook Jacob & Haver schreven er een boek over. Maar op Google is natuurlijk ook meer dan genoeg te vinden.

 

GezondheidTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.