Galtür in Oostenrijk staat garant voor rust en reinheid

door

Op nog geen 10km van hip and happening Ischgl ligt het Oostenrijkse Galtür. Waar Ischgl bruist van de activiteiten en horeca van wereldklasse, gaat het er in Galtür heel anders aan toe. Niet dat de kwaliteit van Galtür niet goed is. In tegendeel! Maar Galtür kenmerkt zich wel door een totaal andere vibe. Eentje van rust en reinheid. Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen en voor mensen met allergieën. Het wintersportdorp is namelijk een familieparadijs en Luftkurort in één. We vertellen je er graag meer over.

Familieparadijs Galtür

Heb je kleine kinderen en wil je hen leren skiën? Of zijn ze nog zo klein dat ze nog niet uit de voeten kunnen op ski’s? Dan is Galtür jouw bestemming. Met 43 kilometer aan pistes is dit kleine wintersportdorp lekker overzichtelijk. Bovendien zijn de pistes heerlijk breed en vrij vlak. Een perfecte plek om kinderen te leren skiën, iets oudere kinderen zelf het gebied te laten ontdekken en zelf een beetje bij hen in de buurt mooie afdalingen te maken. Voor de aller kleinsten zijn er in Galtür ook top opties te boeken. Er zijn namelijk heuse kinderhotels, waar je je baby, peuter of kind met een gerust hart achter kunt laten, zodat jij lekker kunt wintersporten.

Luftkurort Galtür

Galtür ligt nog net in Tirol, maar op de grens met Vorarlberg en Zwitserland. Je kunt de schone lucht van Davos bijna ruiken. Of misschien zelfs wel helemaal, want Galtür is een zogenaamd Luftkurort. Dat betekent dat de lucht er extra schoon is. Een van de redenen daarvoor is dat het dorp in het uiterste puntje van het Paznauntal ligt. Er is daardoor nauwelijks luchtvervuiling van auto’s. Ook zijn er geen fabrieken die vieze lucht uitstoten en natuurlijk helpt de ligging op 1.600 meter hoogte ook mee. Heerlijk toch?!

Allergeenvrij Galtür

Behalve de schone lucht doet Galtür nog meer op aan te sluiten bij de speciale behoeften van allergiepatiënten. Sinds afgelopen jaar heeft het dorp een officieel ECARF certificaat. In de praktijk betekent dat dat er zo’n 20 accomodaties in het dorp speciaal zijn ingericht voor mensen met een allergie. Of je nu allergisch bent voor pollen, stof, dierenharen of bepaalde voedingsstoffen, bij de accomodaties met het ECARF label heb je daar geen last van. Een probleemloze vakantie (op dat gebied) gegarandeerd.

Galtür

De mooiste plekjes ontdekken

Heb je geen kinderen of allergie, dan is Galtür natuurlijk ook nog steeds een fijne bestemming. Vooral buiten de schoolvakanties is deze plek van harte aan te raden. Je hebt dan de brede, lege pistes namelijk bijna helemaal voor jezelf. Super fijn als je lekker van de berg wilt scheuren. Of als je natuurlijk juist lekker rustig aan wilt doen. Mijn favoriete plek in Galtür is in ieder geval daar waar je een prachtig uitzicht hebt over de Kops Stausee. Deze ligt overigens vlakbij de Silvretta Bielerhöhe, waar we eerder al eens over schreven. Ook een dikke aanrader! Het is zelfs mogelijk om op skisafari te gaan en daarbij beide plekken aan te doen.

Galtür
© TVB Paznaun – Ischgl

AlpenBergenEuropaOostenrijkTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.