Deze Geocaching Tools komen van pas bij jouw avonturen

door


Langzaam maar zeker worden we bij The Hike steeds meer ervaren geocachers. We hebben al een hoop dingen ondervonden en hebben verschillende smileys op de kaart weten te zetten. In dit artikel geven we tips over welke geocaching tools van pas komen bij jouw avonturen.

Wat zijn geocaching tools?

Sommige cache eigenaars worden steeds creatiever in het verstoppen van hun caches. Voor het vinden van die caches heb je dan ook speciale geocaching tools nodig. Dan hebben we het niet over een GPS of smartphone maar over speciale hulpmiddelen die het vinden of pakken van de cache makkelijker maken. Wij sommen deze geocaching tools voor je op zodat je nooit meer voor een verrassing komt te staan.

Geocaching tools loggen

Een zaklamp

Wanneer je ’s nachts op geocaching avontuur gaat is een zaklamp onmisbaar, zeker als het op het zoeken aankomt. Maar ook in de winter kan een zaklamp goed van pas komen. Voor op de donkerdere dagen of omdat het al vroeg begint te schemeren. Er zijn zelfs caches die je alleen met een zaklamp kan oplossen. Een hoofdlamp is een goede optie omdat je je handen vrij hebt. Bekijk hier nog meer geschikte zaklampen.

Pen of potlood als geocaching tools

Zoals ik in het artikel met 12 geocaching fouten al aangaf is het belangrijk om een pen of podlood mee te nemen op je geocaching avontuur. Als je deze vergeet dan kan je je nickname niet in het cache-logboek schrijven. Dat is zonde. Neem dus altijd een pen of potlood mee.

Tip: Stop standaard een aantal pennen in je jas of tas zodat je ze nooit meer kan vergeten.

Geocaching tools pen

Een notitieboekje

Het is verstandig om een notitieboekje mee te nemen wanneer je op pad gaat. Hierin kan je iets opschrijven wat je moet onthouden. Bijvoorbeeld de code van een multi-cache, de coördinaten van een bonuscache of iets anders.

Powerbank

De volgende geocaching tool is een powerbank. Deze neem je mee zodat je je telefoon altijd op kan laden wanneer dit nodig is. Want als je zonder telefoon komt te zitten, dan is het lastig om de cache te vinden. En dat levert dan misschien weer wat stress op. Zo kwam ik tijdens multicache de Beesten Bende bijna zonder batterij te zitten. Neem dus een powerbank mee, just to be sure.

Fouten Geocaching telefoon

Spiegeltje

Zoals ik al zei, worden cache eigenaars steeds creatiever in hun verstopplekken. Hier komt een spiegeltje om de hoek kijken, letterlijk en figuurlijk. Het ideale aan een spiegel is dat je achter hoeken en onder banken beter kan zoeken. Daar waar het menselijk oog niet kan kijken, komt een spiegel perfect van pas!

Geocaching tools: ruilwaar

In sommige caches zitten kleine spulletjes die je kan ruilen, dit wordt ook wel ‘swag’ genoemd. Als je hier aan mee wil doen zorg dan dat je ook wat swag meeneemt om te ruilen. Want hier geldt wel de regel: pak alleen iets wanneer je er ook iets voor terug kan leggen.

Geocaching tools ruilwaar

Een fles water

Neem ook zeker altijd een waterfles (gevuld met water) mee op je zoektocht. Er zijn caches waarbij je water nodig hebt om de cache te laten drijven. Kom je deze niet tegen? Dan kan je hem altijd nog gebruiken om de dorst te lessen.

Zakmes

Een zakmes bevat vaak allerlei gereedschap dat van pas kan komen tijdens het geocachen. Een pincet om een kleine cache los te peuteren of een schroevendraaier om iets los te schroeven. Nu is het niet de bedoeling dat je spullen kapot gaat maken, heb respect voor je omgeving en ga veilig met het zakmes om!

Een magneet

Het laatste hulpmiddel uit dit lijstje met geocaching tools is een magneet. Wanneer een cache eigenaar de cache op een uitdagende plaats heeft verstopt, dan kan een magneet soms goed van pas komen. Met een touwtje aan de magneet kan je een magnetische cache bijvoorbeeld uit een smalle buis halen. Erg handig!

magneet

AccessoiresActiviteitTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.