Jij raadt nooit wat het gevaarlijkste dier ter wereld is

door

Wat is nu het gevaarlijkste dier ter wereld voor de mens? Geloof ons, je gaat niet geloven welk dier dat is. Een aantal dieren zijn erg voor de hand liggend als je mensen deze vraag stelt. Het enige juiste antwoord is alleen een hele andere uitkomst dan dat je je ooit zou bedenken. Het is namelijk een dier waar ook wij dagelijks mee te maken kunnen krijgen. Dus kijk je lieve hond of kat nog maar even goed in de ogen, wie weet zijn zij wel de gevaarlijkste dieren ter wereld…

De meest bekende weg

Als je de lijstjes opzoekt wat de gevaarlijkste dieren ter wereld zijn, kom je oude bekende tegen. Hier vind je de leeuwen, de nijlpaarden, olifanten en de haaien. Waarschijnlijk verbaast het je wel een beetje dat er dus een dier(tje) gevaarlijker is dan deze dieren. Want zou jij een dier op kunnen noemen die je gevaarlijker vindt dan één van deze? We snappen dat de spanning nu wel erg opgebouwd wordt en dat je nieuwsgierig wordt. Maar voordat we de nummer één verklappen, vertellen we je eerst welk dier er net naast de troon pakt. Wil je trouwens helemaal up to date zijn? Wij hebben eerder ook al geschreven over het sterkste dier ter wereld en over het slimste dier ter wereld.

Haai in het water
Photo by Gerald Schömbs on Unsplash

Ssssshit net geen nummer één

Op een welverdiende nummer twee vind je de slang. Waar sommige mensen deze glibberige vrienden als huisdier hebben, is het voor anderen één van hun grootste nachtmerries. Een slang valt de mens op twee verschillende manieren aan. Allereerst kunnen ze je bijten en het gif in jou spuiten. Dit wordt gedaan door gifslangen. Een andere manier om ons aan te vallen, is door ons te wurgen. Dit wordt gedaan door, jawel de wurgslang. De wurgslang zorgt voor minder slachtoffers dan de gifslang, maar dat maakt het natuurlijk nog geen pretje om ze in het wild tegen te komen. Klaar voor the one and only number one?

Wordt er dan van een mug een olifant gemaakt?

We gaan door naar het gevaarlijkste dier ter wereld. Tromgeroffel alsjeblieft want dit is: de mug! En nu even eerlijk, had je dit ooit verwacht? De mug is het gevaarlijkste dier ter wereld. En die vliegen er (helaas) in de zomer genoeg rond je hoofd. We beginnen dit stukje met het spreekwoord ‘Van een mug een olifant maken’ en dat is eigenlijk wel een beetje wat er gebeurd met de mug. De mug is op zichzelf namelijk niet zo heel gevaarlijk. Het gaat om de dodelijke ziektes die het beestje over kan brengen. Denk bijvoorbeeld aan Malaria en de Gele Koort. Hier hoeven we in Nederland veel minder bang voor te zijn, maar in andere landen zijn ze hier meer mee bezig. Zo kan je als je in sommige gebieden gaat reizen van tevoren noodmedicatie meenemen voor het geval dat. 

Gevaarlijkste dier ter wereld de mug
Foto door Erik Karits via Pexels

Dus mijn hond kan ik wegstrepen?

Sorry hier moeten we je in teleurstellen. Zelfs je trouwe viervoeter komt voor in de lijst. Gelukkig niet op nummer één, maar opvallend genoeg wel op nummer drie. Het gaat er namelijk niet om dat een hond gevaarlijk is omdat hij je aanvalt, maar doordat ze besmet kunnen zijn met hondsdolheid. Hier in Nederland komt dit bijna niet voor, maar in andere landen kan dit wel het geval zijn. Je kan ermee worden besmet als je gebeten wordt door bijvoorbeeld een zwerfhond. Mocht je dit overkomen, zorg dan dat je je wel even laat controleren door bijvoorbeeld een arts. De gevolgen kunnen namelijk best heel ernstig zijn…

De volledige lijst van de gevaarlijkste dieren ter wereld

Benieuwd wat nu de precieze ranglijst is van alle dieren? Wij hebben hier voor jou de top tien:

  1. De mug
  2. De slang
  3. De hond
  4. De schorpioen
  5. De krokodil
  6. De olifant
  7. De leeuw
  8. Het nijlpaard
  9. De kwal
  10. De haai
TheOutdoors.nlVeiligheid

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.