Google Earth lanceert virtuele tours door Nationale Parken in de USA

door


Nu we aan huis gekluisterd zijn, is onze enige optie om digitaal te reizen. Het wereldwijde web staat vol van de mooiste inspiratie artikelen, video’s, foto’s, etc. Natuurlijk is het niet hetzelfde als een real life bezoek aan je favoriete bestemming, maar soms komt de ervaring toch aardig dicht in de buurt. Een van die levensechte en toch digitale opties waar we sinds kort van kunnen genieten, zijn de virtuele tours die Google Earth heeft gemaakt. Je kunt nu namelijk een digitale reis maken door 31 Nationale Parken in de USA.

South Kaibab Trail-Nationale Parken USA

Nationale Parken USA

Onze eerste kennismaking met de Nationale Parken in de USA was er eentje om nooit meer te vergeten. We hadden een auto gehuurd in Las Vegas en reden vanaf daar naar Zion National Park, Bryce Canyon, Capitol Reef National Park, via Arches National Park naar de Grand Canyon. Na deze aaneenschakeling van adembenemende parken in Utah en Arizona waren we er nog niet. California stond namelijk ook nog op het programma. Zo deden we Death Valley, Sequoia National Park en Yosemite National Park ook nog aan. Ik kan je vertellen dat het onze meest geweldige vakantie ooit was. En dat we sinds die tijd alleen nog maar dromen over het ontdekken van meer Nationale Parken in de USA.

Upper Yosemite Fall-Nationale Parken USA

De virtuele tours

Staan de Nationale Parken in de USA ook al een tijdje op je bucketlist? Dan is dit je kans om ze te ‘bezoeken’. Natuurlijk staat hét nummer één Nationale Park in Amerika er tussen; de Grand Canyon. Ook de unieke landschappen van Yellowstone National Park en death Valley kun je nu virtueel bewonderen, net als de krokodillen in de Everglades. Voor de hike fanaten is Yosemite National Park een aanrader. Daar kun je een virtuele hike doen over de Tuolumne Grove hiking trail. In Joshua Tree kun je hiken over Barker Dam Nature Trail or een bezoek brengen aan Keys View, het hoogste uitzichtpunt van dit Nationale Park. In totaal heeft Google Earth maar liefst 31 Nationale Parken beschikbaar gesteld. Daar ben je dus wel even zoet mee. Enjoy!

(P.s. het kan zijn dat je de Google Earth app eerst moet downloaden, omdat niet alle browsers de webversie ondersteunen.)

arches national park-Nationale Parken USA

EntertainmentNationale ParkenNoord-AmerikaTheOutdoors.nlVerenigde Staten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.