De Gorges de l Ardèche is een prachtig kanoparadijs!

door

Kanoën kan vrijwel overal waar voldoende water is en de stroming niet te heftig is. Zo kan je in Nederland een prachtig stukje kanoën door door de polder of de grachten van Utrecht of Amsterdam. Een andere top locatie is de Oostenrijkse Faaker See of ergens in Frankrijk. Eén van de meest bijzondere plekken waar je in Frankrijk kan kanoën is de Gorges de l Ardèche. Tijdens het kanoën (of kajakken) zie je hoe prachtige dit gebied werkelijk is, omdat je het op een hele andere manier ervaart.

Gorges de l Ardèche

Frankrijk staat bekend om de vele gorges. De bekendste zijn Gorges du Verdon, Gorges du Tarn en Gorges de l’Ardèche. Alle drie de kloven zijn gevormd door een rivier en zeer indrukwekkend om te bezoeken. Toch is elke kloof weer net wat anders. Een goede reden dus om ze alle drie te bezoeken. De Gorges du Verdon is te bereiken via een uitdagende hike trail en is helaas niet te doen met een kano. Kanoën in de Ardèche is daarentegen de perfecte manier om de Gorges de l’Ardèche te ontdekken. De stroming kan soms een beetje uitdagend zijn, maar is eenvoudig zonder begeleiding te doen. En omdat je in de kano zit, zie je de Gorges vanaf een van de mooiste punten, ofwel van onderuit.

Kanoën in de Ardèche 2

Toeristische attractie

Kanoën in de Ardèche is erg in trek. Het is daarom verstandig om vroeg te vertrekken óf juist iets later. Kom je niet in het hoogseizoen, dan is kanoën in de Ardèche een stuk beter te doen met minder kano’s in het water. Wat de meeste mensen niet weten, is dat er aan het begin van de kanotrip een ondergrondse rivier is. Kijk dus voor het ‘fotomoment’ naar rechts. Zie je daar water uit de berg komen? Dan moet je daar even je kano aanleggen en een kijkje nemen. Neem wel een zaklamp en een shirt mee, want in grotten is het altijd donker en fris.

Routes door de Gorges de l Ardèche

Kanoën in de Ardèche kan in diverse soorten en maten. Zo is er een ‘miniroute’ van 8 kilometer, waar je ongeveer 2 uur over doet en als hoogtepunt de Pont d’Arc. Uiteraard mag je er ook langer de tijd voor nemen. Geniet van het lekkere weer en neem een duik. Neem ook je picknickmand mee om ergen heerlijk te lunchen langs het water. Mocht je na 8 kilometer nog steeds niet zijn uitgekeken, dan kan je nog een ronde maken of kies bij voorbaat voor een grotere ronde van 12 of 14 kilometer. Het nadeel van de 8, 12 of 14 kilometer is dat je nét niet in de Gorges de l Ardèche komt. Wil je dit gebied toch wel graag zien? Dan is er een day tour van 24 kilometer.

Ben je een fanatiekere kanoër? Dan kan je ervoor kiezen om een meerdaagse kanoetrektocht te maken van 32 of 60 kilometer.

Kano huren

Uiteraard mag je je eigen kano te water laten. Heb je er geen en wil je toch een heerlijk dagje kanoën door de Ardèche? Dan kan je het beste naar Vallon Pont d’Arc rijden. Bij Alpha Bateaux kan je een bootje en bijbehorende spullen , zoals een reddingsvest en een ton om je spullen droog te houden, huren. Vervolgens word je door de mensen van het kanoverhuur bedrijf naar het beginpunt gebracht en als je klaar bent wordt je weer netjes terug gebracht.

EuropaFrankrijkTheOutdoors.nlWatersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.