Haglöfs komt met een outdoorjas zonder verfstoffen

door

Het Zweedse Haglöfs staat al jaren bekend om baanbrekende technologieën en innovaties in de outdoor kledingwereld. De grenzen van het bedrijf en binnen de outdoorwereld werden wederom opgezocht en zie hier, de Haglöfs V series Raw Anorak. Mocht je niet bekend zijn met een Anorak, dat is een waterdichte (regen)jas met een vaste capuchon.

Haglöfs V series Raw Anorak

De naam van de nieuwste Haglöfs anorak doet al wel vermoeden dat je met iets serieus te maken hebt. De Haglöfs V series Raw Anorak heeft een ultralange levensduur, is vrij van fluorcarbon en is gemaakt van gerecyclede nylon. Een ultralonge levensduur heeft de anorak gekregen doordat er gebruik is gemaakt van een Vectram materiaal. Dit materiaal is tot wel vijf keer zo sterk dan staal en wordt gebruikt in kabels voor diepzeeverkenningen.

Haglöfs V series Raw Anorak

Dubbel duurzaam

Deze Haglöfs anorak is dubbel duurzaam. Allereerst is hij duurzaam omdat hij ultralang meegaat. De anorak is gemaakt voor de meest ruige omstandigheden en is volledig wind- en waterbestendig. Een flinke hoosbui houdt jou niet meer tegen. Dat de anorak anders is dan de meest gangbare buitenjassen, zie je aan het materiaal en de kleur. Of eigenlijk, geen kleur. Er is bij deze jas geen kleur toegevoegd en is alleen maar ‘kleurloos’ verkrijgbaar. Dit is een stuk duurzamer, omdat door het overslaan van het verfproces heel veel water wordt bespaard.

Scandinavische kenmerken

Haglöfs is het grootste outdoor merk uit Scandinavië en kenmerkt zich als betrouwbare, duurzame en functionele outdoorkleding. Met deze anorak laat het merk weer eens zien dat het genieten van het buitenleven nog meer kan, met een jas die minder impact heeft op de natuur. Naast dat er naar esthetiek wordt gekeken, is de anorak ook erg functioneel. Water- en winddicht, maar toch ademend. Uiteraard voldoende ruimte om goed te bewegen in alle omstandigheden en zakken om alles op te bergen. Ben er snel bij, want de anorak is in zeer beperkte oplage verkrijgbaar bij enkele winkels. Voor €799,95 heb je een jas die misschien wel de rest van jouw leven mee gaat.

Haglöfs V series Raw Anorak Haglöfs V series Raw Anorak

Duurzaam levenHaglöfsKledingTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.