Haglöfs Leftover slaapzak gemaakt van restjes

door


Haglöfs werd in 1914 in Zweden opgericht door Wictor Haglöf en is vandaag de dag de grootste leverancier van outdoorkleding en -accessoires in Scandinavië. Met meer dan 500 producten in het assortiment, heeft Haglöfs voor elk outdoor-avontuur wel iets te bieden. Denk aan kleding, schoenen, rugzakken en slaapzakken. Met hun producten willen zij mensen stimuleren om de natuur te ontdekken en erop uit te gaan. Continu zijn ze bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten, waarbij duurzaamheid een grote rol speelt. Door innovatieve oplossingen te bedenken, probeert Haglöfs een steentje bij te dragen aan de verbetering van het milieu. Een goed voorbeeld daarvan is de Haglöfs Leftover slaapzak.

Haglöfs Leftover slaapzak gemaakt van restjes

In het teken van duurzaamheid heeft Haglöfs de Leftover slaapzak geïntroduceerd. Deze mummieslaapzak is gemaakt van gerecycled materiaal dat is omgevormd tot een mooi eindresultaat. Het gaat om zogenoemde stukjes high-performance materiaal dat is overgebleven van andere productieprocessen.

Waterdicht

Dat de Leftover gemaakt is van restjes neemt niet weg dat het van alle gemakken voorzien is. Zo is deze kleurrijke slaapzak gemaakt van gerecycled bluesign polyester met een polyamide-omhulsel dat is behandeld met fluorkoolstofvrije DWR. Een hele mond vol, maar dit zorgt ervoor dat de Leftover waterdicht is.

Isolatie

Ter isolatie is er gewerkt met Trifusion Eco. Dit is een veerkrachtig materiaal dat mooi compact inpakt en je ook warm houdt bij -11 °C. Om gemakkelijk in de slaapzak te kruipen zit de ritssluiting aan de zijkant. Deze loopt helemaal door tot aan de capuchon, waardoor het mogelijk is om jezelf helemaal dicht te ritsen.

Verkrijgbaar

De Leftover slaapzak heeft een gewicht van 1700 gram en de verkoopprijs bedraagt €160 euro. Haglöfs heeft hiervoor een gelimiteerde oplage van 105 stuks beschikbaar gesteld. Je kunt de Leftover niet alleen in de brandstores van Haglöfs, maar ook via www.haglofs.com en een aantal geselecteerde dealers verkrijgen.

Haglöfs Leftover slaapzak

Haglöfs Leftover slaapzak

AccessoiresDuurzaam levenHaglöfsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.