De Helweek; It’s been a hell of a week, but a good one!

door

De week van 4-11 april zag er voor ons iets anders uit dan normaal. Je normale werkdag die om 09.00u begint, zit er dan al bijna voor de helft op. Misschien heb je het al voorbij zien komen op onze socials, maar in de eerste week van april hebben wij meegedaan aan de Helweek From Home. 7 dagen lang de ultieme remote challenge. Ik neem je mee in deze bizarre maar leerzame week. Benieuwd naar mijn persoonlijke ervaring? Lees dan vooral even door.

De Helweek From Home

Maandagochtend gaat je wekker om 05.00u. Eerste gedachte: Waarom doe ik dit ook alweer? Na de slaap uit je ogen te hebben gewreven besluit je toch maar op te staan. De planning begint met een uurtje sporten. In een nog volledig stil huis even alles eruit gooien. Toch best lekker eigenlijk.

Wat is de Helweek From Home

Het is misschien even handig om eerst wat uit te leggen over de Helweek. De Helweek is zeven dagen die je leven veranderen. Waarom? Omdat je jezelf gaat uitdagen om het eens even helemaal anders te doen. Je breekt uit al je routines en we weten allemaal dat dat is waar de magic happens. Een week lang begin je om 05.00u en eindig je om 22.00u. Met als kers op de taart, één nachtje helemaal doorhalen. Dat is altijd de donderdag op vrijdag. Een nacht lang doorwerken om je doelen en to-do lijstjes af te werken en nog een beetje extra uit je comfortzone te stappen. De week staat in het teken van hard doorwerken, doelen voor jezelf stellen en goed luisteren naar jezelf.

Het doel van de Helweek is om jezelf beter te leren kennen en uiteindelijk de beste versie van jezelf te zijn. Door middel van kennislessen over bijvoorbeeld timemanagement en hoe jij voor jezelf doelen op kan stellen. Jouw beste leven leiden, om zo gelukkig mogelijk te worden. Nu denk je misschien, maar daar heb ik zo vroeg opstaan toch niet voor nodig. Door een week lang uit je comfortzone te stappen, leer je jezelf op een andere (en betere) manier kennen. Je loopt tegen punten aan waarvan je eerst niet wist dat ze er waren, maar die je onbewust kunnen belemmeren.

Helweek notities
Photo by Kasturi Roy on Unsplash

De regels van de Helweek

Als je meedoet gelden er wel een aantal regels. Het is niet zo dat als je je niet aan de regels houdt je eruit gegooid wordt, maar deze regels helpen jou erbij om het uiterste te geven en volledig erin mee te gaan.

  • Sta elke dag om 05.00u op
  • Ga elke dag om 22.00u naar bed
  • Sport minimaal één keer per dag, het liefst in de ochtend
  • Laat privégelegenheden wachten tot de avond
  • Gebruik geen sociale media onder werktijd (tenzij dit je werk is natuurlijk)
  • Laat de TV zoveel mogelijk uit

Helweek from home

Helweek from home wordt georganiseerd door Meetings in. Tijdens eerdere edities deden al meer dan 750 mensen mee. De komende editie is een extra bijzondere, om twee redenen: 1. De editie vindt plaats midden in de zomer. De vibes van de zomer zijn naar buitengaand. Mensen zijn veel buiten, willen zichzelf laten zien en voelen zich in hun kracht staan. Deze thema’s komen terug in deze Helweek from Home. 2. De sprekers. Extra speciaal is dat de Noorse schrijver van het officiële boek, mister Helweek himself, Erik Bertrand Larssen, één van de gastsprekers is. Net als presentatrice Gwen van Poorten, coach Tibor, en Sjamaan Saraï Pannekoek. Verder wordt het programma ondersteund met makkelijke en gezonde recepten van Lenna Omari. 

Hoe ziet de Helweek from home er dan uit?

Zondagavond is de start van de week. Een uitleg over wat je die week kan verwachten. Elke dag staat in het teken van een ander thema. En dan begint het echte werk. Elke dag je wekker om 05.00u om een uurtje te gaan sporten. Vanaf 06.30u ben je klaar voor de dag. Het fijne is dan, om 09.00u (wanneer de kennisles begint) heb jij er al een paar uur opzitten. Dit geeft een rustig gevoel, omdat je nog heel de dag voor je hebt. Mocht je om 14.30u een inkakker hebben, kan je meedoen aan het werkblok. Samen met de groep wordt er muziek opgezet en ben je eigenlijk met z’n alle aan het werk. Dit kan erg motiverend werken. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke afsluiting.

In de Helweek word je gevraagd om stil te staan bij jezelf. Hoe gaat het op dit moment. Doe je iets waarvan je gelukkig wordt? Wat zou je nog heel graag willen doen? Door over deze vragen na te denken, krijg je voor jezelf eigenlijk een soort mijlpaal van waar je bent. Vanuit hier kan je doelen opstellen, je toekomst gaan inrichten en doen waar jij blij van wordt.

Helweek pauze
Photo by Annie Spratt on Unsplash

En there he was

De dag, of eigenlijk nacht, waarvan we wisten dat zou komen. De nacht van het doorhalen. Heel de nacht doorwerken en lijstjes afwerken. Eerlijk gezegd was dit er eentje waar ik een beetje tegenop zag. Hoe houd ik mijzelf een nacht lang wakker? Maar nu achteraf viel dit zo erg mee. Omdat je door kan werken, slaat die vermoeidheid eigenlijk niet in. Tussendoor zijn er ook weer een aantal energy boosters, zodat je weer even wakker wordt geschud. De nacht ging zo snel, dat het bijna leek alsof het helemaal geen nacht lang heeft geduurd. Je kreeg zelfs het gevoel te weinig tijd te hebben voor je to-do. Het was een goede ervaring, maar ik slaap voortaan de nachten wel weer door.

The experience

Dit hebben wij dus een week lang volgehouden. De eerste momenten denk je echt bij jezelf waarom. Maar langzamerhand snap je waarom je het doet. Eenmaal opgestaan valt het wel mee. Oké heel eerlijk, de tweede/ derde dag wordt het wel lastiger. Dan begint de vermoeidheid van de dag ervoor even in te kicken. Maar gelukkig lig je op tijd in bed, dus kom je wel aan je nachtrust. En eigenlijk is het best wel chill om in de ochtend al te werken. Heerlijk rustig in huis, buiten gebeurt nog niet zoveel en je hebt sommige dingen al af voordat de rest zijn dag begint.

Door de tips die er gegeven worden, leer je beter omgaan met de tijd die je hebt. Ook wanneer je vermoeid bent. Hier en daar worden er energy boosters ingegooid, om jezelf weer even ‘aan’ te zetten. Heerlijk om jezelf even lekker te kunnen laten gaan op de meest foute muzikale toppers!

Voor mijzelf had ik wat algemenere doelen opgesteld. Ik ben vrij chaotisch en wilde kijken of de Helweek mij wat structuur kon brengen. Met de tips over timemanagement en plannen probeer ik nu voor mijzelf een betere planning te maken. Ook ben ik erachter gekomen dat ik eigenlijk veel meer aankan dan ik dacht. Misschien herken je het wel, je ligt in bed en je kan niet slapen. Gelijk schiet de stress erin dat je moet slapen omdat je anders te weinig slaap hebt. Nou dit valt wel mee. Je kan veel langer door dan je zelf denkt. Dus als ik vanuit mijzelf spreek, kan ik wel zeggen dat de Helweek mij zeker geholpen heeft!

Helweek
Photo by vadim kaipov on Unsplash

Mocht je van een uitdaging houden en wil je jezelf (nog) beter leren kennen? Dan is dit zeker iets voor jou. Een week lang doelen voor jezelf behalen die je normaal gesproken misschien niet eens aan toe zou komen. Stap uit de comfortzone en laat je meeslepen!

De volgende Helweek from home staat gepland voor 4-11 juli 2021. Via deze site doe je mee.
Wil je graag eerst het boek lezen, dan moet je hier zijn:

EntertainmentGezondheidTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.