Hemels bivakkeren in de Biwak Himmel

door

Soms kom je in de media van de plekjes tegen waarvan je denkt “daar wil ik zijn”. Super romantisch, mooi vormgegeven en een fijne sfeer. De Biwaks rondom de Millstätter See horen zeker weten tot die overheerlijke plekjes. In totaal zijn er zeven verschillende Biwaks te vinden aan en in de buurt van het meer. Wij mochten een nacht in Biwak Himmel vertoeven. Een hemels verblijf op de Goldeck berg.

Biwak preps

De eerste stop maken we bij Hotel Erlebnis Post – Hotel met EigenART. Dit hotel verzorgt de service voor onze Biwak. Iedere Biwak wordt namelijk door een ander hotel verzorgd. Het hotel waar wij onze stop maken, heet overigens niet voor niets Erlebnis. Deze ietwat vreemde eend in de bijt in het verder zo keurige Spittal am Drau is sowieso al een bezoekje op zich waard. Maar daar komen we natuurlijk niet voor. Wij komen alleen ons avondeten ophalen. Uitgerust met een picknickmand vol met lekkernijen voor het diner, rijden we tien minuutjes verder en pakken we rond half vijf de laatste Goldeck gondel omhoog. We stappen uit bij het ‘mittel station’, waar we de sleutel van ons plekje krijgen, dat zich 30 meter verderop bevindt.

Zeit für zwei

Met het stoppen met draaien van de gondel, verdwijnen ook de laatste mensen van de berg. (Op een enkele bewoner van de huizen in de buurt na dan.) Vanaf dan is het you, me, de Biwak en onze picknickmand. Hotel Erlebnis Post staat bekend om de versheid van de ingrediënten en ook onze picknickmand is daar een bewijs van. Het eten bestaat uit allerlei lekkere hapjes. Van gerookte zalm, tot salade Caprese, vers stokbrood met smeerseltjes en meer. De hapjes worden begeleid door twee biertjes uit eigen brouwerij. Helemaal top! Al is een goede fles wijn op zo’n mooie plek zeker ook op z’n plaats. Stop die dus voor de zekerheid in je tas. Rest je verder niets anders te doen dan te genieten van de Biwak, de fantastische sterrenhemel en van elkaar.

Zonsondergang=optioneel

Wil je een upgrade ervaren in de vorm van een mooie zonsondergang, dan staat je toch nog een activiteit te wachten. Daarvoor moet je namelijk bovenop de Goldeck berg zijn. Wat je kunt doen, is zorgen dat je op tijd in de Biwak bent, vroeg dineren en dan de laatste gondel naar de top nemen. Vanaf daar loop je, gewapend met zaklamp, na zonsondergang terug naar beneden. Het is een goed begaanbaar pad, waar weinig mis kan gaan. Je kunt de picknickmand overigens ook direct meenemen naar de top, zodat je kunt dineren terwijl je naar de zonsondergang kijkt. It’s up to you.

Sterren hotel

De Biwak is uitgerust met een balkon, tweepersoonsbed, twee stoeltjes, een tafeltje, een wastafel en een (camping)toilet. Extra leuk is dat het plafond grotendeels bestaat uit ramen, zonder gordijnen. Bij een heldere avond kun je dus vanuit je bed naar de sterren kijken. Na een heerlijk stille nacht, is het de volgende ochtend meteen weer genieten. Het ontbijt wordt namelijk bijna tot aan je bed gebracht. Dat gebeurt met de eerste gondel, rond 08:30u. Maar wees niet bang, de beste man laat zich niet zien. Hij plaatst de picknickmand met lekkernijen voor de deur van de Biwak. Een ontbijtje op bed met koffie, verse broodjes, fruit en yoghurtjes. Do we need to say more?!

AccommodatiesAlpenBergenEuropaOostenrijkTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.