Dit zijn de hotspots voor een vakantie naar Texel

door

We zijn helemaal fan van het Waddengebied. De eilanden zijn stuk voor stuk een uniek stukje Nederland. En als de VVV van Texel ons uitnodigt om een bezoekje te brengen aan de koning onder de Waddeneilanden, dan weten we niet hoe snel we bij de veerboot moeten staan. Het waddeneiland van de ruige zee, prachtige stranden, heerlijke Skuumkoppe – en andere speciaal biertjes -, mooie wandelmogelijkheden en tal van andere outdooractiviteiten is het perfecte onthaasten. Een vakantie naar Texel is altijd bijzonder, maar waar moet je nu precies naartoe? Dit zijn de outdoor hotspots van Texel.

De ultieme vakantie naar Texel

Een vakantie naar Texel is altijd iets bijzonders. Al is het maar een weekendje. Geen enkel seizoen is hetzelfde en eigenlijk is geen enkel gedeelte van het Waddeneiland hetzelfde. Maar een vakantie naar Texel an sich is al een feestje. Het voorwerk deden wij alvast voor je, zodat je in alle outdoor hotspots lekker kan aftikken. Maar dan begint het. Lekker naar het eiland. Je kan naar Texel met de auto, trein, fiets, lopend of met het vliegtuig. Alle vervoersmiddelen, behalve het vliegtuig, hebben iets met elkaar gemeen, want je moet namelijk met de veerboot. In ongeveer 20 minuten ben je van Den Helder op het eiland. Laat je zorgen op het vaste land en geniet van het relaxte eiland.

Vakantie naar Texel schapen en lammetjes
Wist-je-dat Texel dit jaar de Lammetjesradar heeft geïntroduceerd?! Deze radar laat zien waar jij op dat moment lammetjes kan spotten. Een soort van regenradar dus, maar dan met goed nieuws als er iets wordt aangegeven.

De mooiste hikes tijdens een vakantie naar Texel

Texel staat bekend om een grote diversiteit. Van de grote vogel koloniën, het Nationaal Park de Duinen van Texel, de vuurtoren, het speciaalbier, de schapen en lammetjes, de fietsroutes en noem het maar op. Mocht je lekker willen hiken tijdens jouw vakantie naar Texel, dan ben je daar aan het juiste adres. Via de VVV van Texel zijn er ontzettend veel wandelroutes te vinden. Maar uiteraard hebben wij er ook verschillende voor je uitgestippeld. Zo moet je natuurlijk naar het Nationaal Park de Duinen van Texel. Daar vind je onder andere De Slufter, De Hors en een wandeling door een van de weinige bosrijke gebieden van Texel.

Fietsen en mountainbiken op Texel

Texel is by far het eiland om jouw fietsen mee te nemen. Of te huren. Met ruim 140 kilometer aan fietspaden ontdek je de diversiteit van het eiland op een duurzame manier. Fietspaden gaan dwars over het eiland, langs de ongerepte natuur, duinen, bossen, stranden en polders. Maar naast de gebaande fietspaden, kan je ook verschillende MTB-routes op Texel doen. Zo is er een 8 kilometer lange MTB-route genaamd De Dennen. Heb je die uitgespeeld, dan is er – hou je vast – een 100 kilometer lange MTB-route. Dat is de langste van heel Noord-Holland. Én daarnaast mag je ook vrij over de stranden fietsen. De fietsers halen dus hun fietshart op met oneindig veel mogelijkheden op Texel.

Vakantie naar Texel mountainbike

Nederlandse heritage

Een vakantie naar Texel, is niet zomaar een vakantie. Je verlaat een stukje vaste land, maar komt in een heel mooi stukje Nederland terecht. Het mooie is dat je op Texel een stukje Nederlandse Heritage tegenkomt dat allemaal op steenworp afstand ligt. Zo is een bezoekje aan het eiland niet compleet als je de vuurtoren, molen, stranden, duinen en weilanden niet hebt gezien. En ga je in de lente, dan moet je de tulpenvelden zien! Je wist het misschien nog niet, maar ook Texel staat bekend om de bollenstreek.

Dit zijn de leukste dorpen van Texel

Naast dat je ontzettend moet genieten van de Texelse natuur en ruige zee, is dit bij uitstek het eiland waar je leuke dorpjes hebt. Zo vind je in Den Burg, de ‘hoofdstad’ van Texel, alles wat je nodig hebt. Van diverse café’s, restaurants, winkels en terrassen, tot markten, historische gebouwen, een bioscoop, zwembad en museum. Naast Den Burg is het zeker de moeite om alle andere dorpen aan te doen. Zo vind je veel strandplezier in De Koog. In De Koog kan je eveneens tijdens een vakantie naar Texel een avondje goed op stap gaan. In De Cocksdorp vind je de vuurtoren en in Oudeschild staat onder andere de Texelse bierbrouwerij. Alle tips over Texel vind je op de website van de VVV.

Vakantie naar Texel molen natuurmonumenten
Vakantie naar Texel strand boten
Vakantie naar Texel koe

BikingEuropaHikingNatuurgebiedenNederlandTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.