100% puur vakantie op Huttopia camping La Clarée

door

We rijden stapvoets, helemaal tot het uiterste puntje van de camping. Terwijl we Glamping tenten en ruime kampeerplekken passeren, verwonderen we ons over het groen en de immense bergen om ons heen. Wat een rust en ruimte. En wat een mooie tenten. Dat is wat ons meteen opvalt. Zeker als we uitstappen bij onze campingplek. Een Trappeur duo tent met een tweepersoonsbed, eigen sanitair, kookgelegenheid en een heerlijke veranda die uitkijkt over de rivier. Door de vele bomen en het water lijken de andere campinggasten ver weg en een heerlijk vrij vakantiegevoel overvalt ons. Hallo Huttopia La Clarée, we zijn er!

huttopia camping la clarée

Huttopia is genieten in en van de natuur

In het voorjaar konden we in Nederland bij Camping de Roos al proeven van het Franse Huttopia concept. Mooie campings op nog mooiere locaties. Campings die verscholen liggen in het groen en waar natuur de basis vormt van het kamperen. Je vindt er een mix van vrije kampeerplekken met accomodaties van tent en hout. De ene keer omringd door bossen en bergen, de andere keer door meren, rivieren of zeeën. Even helemaal terug naar de essentie van kamperen. Al hoef je daarbij niet op comfort in te leveren. Kamperen bij Huttopia is gericht op eenvoud, maar dat wat er is, is goed en schoon.

De weg ernaartoe

Dit keer zijn we op Huttopia Camping La Clarée in Le Rosier, vlakbij Briançon. Alleen de route ernaartoe is al memorabel. Als we bij de Fréjustunnel aankomen, genieten we al een tijdje van de Alpen die ons omringen. Als we de tunnel uitrijden, zijn we opeens in Italië, waar we Bardonecchia passeren, om vervolgens Frankrijk weer in te rijden en opeens op een smalle bergweg uit te komen. Even denk ik dat we per ongeluk aan het spookrijden zijn, want er komen een hoop auto’s tegemoet, maar passeren kan écht niet. Gelukkig is er een passeerhaventje (met de nadruk op ’tje’) vlakbij en lukt het ons om zonder krassen of deuken onze weg te vervolgen. Wauw, wat is het mooi!

Wat een natuur

In de laatste kilometers naar de camping toe zeggen we meerdere keren tegen elkaar hoeveel de natuur lijkt op die in de Nationale Parken in Amerika. Zo groots, rauw en zelfs het gesteente is rood en soms puntig. Net alsof we in Bryce Canyon zijn. We weten meteen dat we in deze omgeving nog eens terug gaan komen, want de paar dagen die we gepland hebben op Huttopia camping La Clarée zijn ongetwijfeld niet voldoende om de mooiste plekken van de omgeving te ontdekken. Een goed vooruitzicht, waar we nu al blij van worden.

huttopia camping la clarée

Echt vakantie

Uiteindelijk komt van al die ontdekkingsplannen toch minder terecht dan we willen. De Huttopia camping is zo fijn gelegen, middenin de natuur, dat we genoeg hebben aan ons eigen plekje. Natuurlijk doen we regelmatig een plonsje in het eenvoudige maar fijne zwembad en brengen we een bezoekje aan het stadje Briançon, maar verder vertoeven we vooral in en om onze geweldige glamping tent. Een plek zonder wifi en rumoer. Een plek voor onszelf. Even lekker helemaal weg. Even lekker écht vakantie.

AccommodatiesEuropaFrankrijkHuttopiaKamperenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.