Aanschouw het landschap van IJsland in 20 foto’s | Beyond The Camera #10

door
Er zijn zoveel waanzinnige plaatsen in de wereld, veel daarvan zijn nog onontdekt en bij anderen heb je simpelweg geen weet van de schoonheid. Sommige van deze parels verdienen écht meer aandacht. Daarom laten wij de schoonheid zien door middel van de mooiste foto’s! Bij deze onze rubriek op vrijdag: Beyond the camera. Deze keer de mooiste foto’s van IJsland.

Vorige edities: Ierland, Schotland, Groenland, Zuid-TirolDe Faeröer eilandenAlaskaHet Waddengebied, Zweden en Patagonië

Deze week staat Beyond The Camera in het thema van IJsland. Een eiland dat zeker niet mag ontbreken op de bucketlist van iedere natuurliefhebber.

IJsland, een natuurwalhalla

IJsland is het land van de natuurlijke warmtebronnen, gletsjers, watervallen, fjorden en eindeloze lavavlaktes. Je hoort het goed. Van deze woorden gaat menig outdoor hart sneller kloppen. IJsland is een Europees eiland en ligt midden in de Atlantische oceaan. Na iets meer dan 3 uur vliegen sta je met beide benen op IJslandse grond. Het land had begin 2020 een bevolkingsaantal van 364.134 en meet een oppervlakte van 103.000 km². Daarmee is IJsland het dunbevolkste land van Europa. In het binnenland van IJsland is de omgeving rauw en woest. Een absoluut natuurlijk paradijs!

Lees ook: Weg naar de warme bronnen: De Laugavegur trail in IJsland

IJsland landshap

Het landschap van IJsland

Het zal je niet verbazen, maar IJsland is over het algemeen een koud land met veel sneeuw en ijs. Toch staat het land ook bekend om zijn warmwaterbronnen. Een bijzonder natuur fenomeen waar je in kan zwemmen voor een unieke ervaring. Daarnaast staat IJsland ook bekend om zijn vulkanen. Er zijn een aantal actieve vulkanen op het eiland. De bekendste is de Eyjafjallajökull. Verder heeft IJsland een bergachtig landschap, ook zijn er veel gletsjers. Bomen zijn op IJsland zeer zeldzaam. Er is maar één gebied wat je een bos kunt noemen, Hallormsstaðaskógur, maar ook daar zijn de meeste bomen aangeplant. Verder bestaat het landschap uit veel mos en gras.

Het noorderlicht

IJsland is één van de landen waarop je het noorderlicht regelmatig kan waarnemen. Een natuurlijk lichtspektakel waar veel mensen van dromen om eens in hun leven getuigen van te zijn. In IJsland kan je op een uitgestrekte hoogvlakte, vanaf een berg of vulkaan het verschijnsel uitstekend bekijken. Tussen 21:00 en 01:00 uur, van oktober tot maart heb je het meeste kans het wonder te zien, maar ook in september en april wordt het IJsland noorderlicht waargenomen.

Waanzinnige landschap foto’s van IJsland

Lang genoeg gewacht. Aanschouw deze waanzinnige foto’s van het Europese natuurwalhalla met je eigen ogen!

IJsland landschap klif
IJsland landshap noorderlicht
IJsland landshap kloof
Berg
Weg
IJsland landshap geiser
IJsland landshap zee
IJsland landshap
IJsland landshap oceaan
IJsland
IJsland landshap berg
IJsland landshap waterval
kust
IJsland landshap gletsjer
IJsland landshap kloven

EuropaIJslandInspiratieScandinaviëTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.