Breng de natuur naar binnen met deze indoor planten gids

door

Kun je, om wat voor reden dan ook, niet zoveel naar buiten als dat je graag zou willen? Mis je het groen om je heen? Haal de natuur dan naar binnen. Dat is makkelijker dan je denkt, want voor iedereen is er een geschikte plant te vinden. Zelfs zonder groene vingers kan je vrij eenvoudig de natuur naar binnen halen. Om ervoor te zorgen dat jij je planten goed kunt verzorgen, en er zo optimaal van kunt genieten, hebben wij een indoor planten gids gemaakt met tips en tricks.

planten
Foto: Huy Phan

Kies de juiste plant

Voor je heel het tuincentrum leeg koopt, is het belangrijk om de juiste plant te kiezen. De eerste stap is dat jij in je huis gaat kijken naar geschikte plekken waar jij een plant wilt gaan neerzetten. Is het hier heel zonnig of staat de plant heel de dag in de schaduw? Op basis van deze plekken kan jij een keuze gaan maken. Een andere factor waar jij rekening mee moet houden, is hoeveel aandacht je er aan wilt besteden. Ben jij iemand die wel van zijn/haar planten geniet, maar ze vergeet om regelmatig water te geven, dan kun je beter geen plant kopen die elke dag aandacht nodig heeft.

Waar kun je de planten kopen?

Nu je weet welke planten geschikt zijn voor in jouw interieur, kun je er natuurlijk voor kiezen om in een tuincentrum planten te gaan halen. Daarbij is het handig dat je ook gelijk potgrond en een plantenbak koopt. Maar wist je dat er online ook oneindig veel mogelijkheden zijn? Steeds meer bedrijven of kleine ondernemingen verkopen planten via hun website. Je ontvangt deze dan al in een pot en hoeft hem alleen nog maar uit de doos te halen. Ideaal.

indoor planten gids
Foto: Brina Blum

Nu nog onderhouden

Na een succesvolle tocht door het tuincentrum heb je verschillende planten weten te scoren. Maar nu komt het moeilijkste van alles, je planten onderhouden. Wanneer je alle planten een plekje hebt gegeven, kan het handig zijn om een lijstje te maken. Hierop kun je schrijven welke planten wanneer water willen hebben en hoeveel. Er zijn tegenwoordig zelfs apps te vinden die je hierbij kunnen helpen, zoals Happy Plant en Plantsome. Het is namelijk belangrijk dat je een plant niet te veel water geeft, ook al lijkt hij nog zo droog te staan.

Indoor planten

Een indoor planten gids vraagt natuurlijk ook om plantenadvies. Dus, om je een beetje op weg te helpen met het kiezen van een geschikte plant, hebben wij er een aantal voor je opgeschreven. Deze planten hebben, vergeleken met andere planten, niet zo heel veel aandacht nodig maar zien er wel tof uit in je interieur. Een win-win situatie.

Sanseveria

De sanseveria is een van de makkelijkste kamerplanten die er is. Deze plant heeft namelijk minimale aandacht nodig. Hij kan erg goed een tijdje droogstaan en wanneer je hem water geeft hoeft dit maar een minimale hoeveelheid te zijn. De sanseveria kan zowel in de zon staan als op een donkere plek, het enige is dat in de volle zon de bladeren zullen gaan verkleuren.

Rubberplant

Deze plant houdt van een lichte plek maar het liefst niet in direct zonlicht. Net als andere planten kan hij dan gaan verbranden. Met één keer per week water geven maak je de rubberplant al snel blij, maar na een drukke werkdag vind hij het niet erg als je het een keertje vergeet.

Vetplant

Er zijn verschillende soorten vetplanten te vinden zoals een echeveria of een haworthia. Het allerbelangrijkste bij dit soort planten is dat je ze niet te veel water geeft. En hiermee bedoelen we echt maar één keer per maand een flinke scheut. Daarnaast hebben deze planten vaak veel zonlicht nodig.

indoor planten gids
Foto: Amy Chen

InspiratieTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.