Met deze kampeer tips ben je helemaal kampeer-ready

door

De zomer komt eraan en dat betekent voor sommigen van ons dat de tent weer van zolder gehaald kan worden. Omdat veel van de spullen die we meenemen een tijdje niet gebruikt zijn, is het wel fijn om alles even goed voor te bereiden. En niet alleen de spullen, maar ook wijzelf. Daarom heeft Nikwax voor ons een aantal kampeer tips, zodat we helemaal ready op pad kunnen.

De kampeer tips van Nikwax

Nikwax heeft voor ons de meest handige kampeer tips op een rijtje gezet. Dit outdoor merk is duurzaam en kent de kneepjes van het vak. En helpt jou om goed voorbereid op pad te gaan. Hoe fijn is dat? Geen last van een lekkende tent, schoenen waar water in komt of een stinkende slaapzak.

Bescherm en reinig je ‘oude’ tent

Een tent is gelukkig een aankoop die voor langere tijd meegaat. Maar dat betekent helaas niet dat hij er nog zo goed als nieuw uitziet. Maar dit kan hij wel weer worden. Nikwax heeft namelijk een speciaal schoonmaakmiddel met UV-bescherming, Nikwax Tent & Gear Solarwash. Dit middel is makkelijk op te spuiten op je tent en ander materiaal van katoen, zeildoek en kunststof . Het spul reinigt effectief, herstelt de waterafstotende kwaliteit en verlengt de levensduur van de stoffen door ze te beschermen tegen UV-straling. Je tent is er weer helemaal klaar voor.

Kampeer tips bergen
Photo by Victor Larracuente on Unsplash

Ook een beetje liever voor je nieuwe tent

Het lijkt misschien dat als je een tent koopt, je er niks meer aan hoeft te doen. Grotendeels is dit ook wel zo, maar je kan er altijd een beetje extra verzorging aan geven. Je kan je nieuwe tent beschermen tegen de schadelijke UV-straling met de Nikwax Tent & Gear Solarproof. Dit zorgt ervoor dat je tent langer meegaat én langduriger waterafstotend is.

Zorg ook voor de andere kampeerspullen

Natuurlijk mogen we de andere spullen, zoals caravanluifels, feesttenten, stoffen kampeerstoelen, zonnebrandschermen en rugzakken, niet vergeten. Deze gebruik je waarschijnlijk ook al een langere tijd en zijn wel toe aan een fris jasje. Deze kun je reinigen met hetzelfde middel als die je gebruikt voor je ‘oude’ tent. Super handig!

Fris je slaapzak op

Dit is iets waar je misschien niet zo snel aan denkt. Vaak hang je hem buiten even uit of gooi je hem de wasmachine in. Maar goed zorgen voor je slaapzak zorgt ervoor dat ook deze langer meegaat. Zo heeft Nikwax voor de slaapzak verschillende soorten middelen. Het hangt van het materiaal van je slaapzak af welke je gebruikt. Er zijn de Nikwax Tech Wash en de Down Wash Direct. Weten hoe makkelijk dit gaat? Klik dan hier.

Slaapzak bergen
Photo by Steve Halama on Unsplash

Neem wat mee om in de avond aan te trekken

Nikwax heeft niet alleen tips voor je materiaal, maar ook voor jezelf. Hoe lekker is het om in de avond in je stoel te kruipen, buiten te zitten en te genieten van de rust. Omdat het ’s avonds flink kan afkoelen, is het wel handig om wat mee te nemen om aan te trekken. Denk aan bijvoorbeeld een donsjack. Is er een kampvuur in de buurt? Dan is het wel zo fijn om de jas na die avond te wassen. Dat kan bijvoorbeeld met de Nikwax Down Wash Direct, een wasmiddel dat je gewoon in de wasmachine kunt doen. Voeg er een tennisbal aan toe en creëer het optimale voor je dons. Het houdt je materiaal ook waterafstotend en je vulling intact.

Je regenjas ook een beurt geven

Helaas zijn regenbuien bijna niet te vermijden. Na een flinke hike te hebben gedaan, met een regenbui op je dak, wil je je regenjas wel even reinigen. Maar wel de waterdichtheid van je jas bewaren. Dat kan met de Nikwax Tech Wash en TX Direct. Reinigt maar behoudt de waterdichtheid.

Regenjas kampeer tips
Photo by Ave Calvar on Unsplash

Voorkom smelly feet

Aangezien je wel van outdoor vakanties houdt, komt het vast wel eens voor dat je wandelschoenen iets minder lekker beginnen te ruiken. Het is daarom ook wel eens prettig om je schoenen een goede wasbeurt te geven. Door middel van de Nikwax Footwear Cleaning Gel, Waterproof Wax for Leather en Fabric and Leather Proof zorg je ervoor dat je schoenen weer heerlijk fris worden. Het middel houdt de schoen ademend en waterafstotend. Wel zo handig!

Helemaal ready? Alvast een fijne kampeervakantie!  

KamperenOnderhoud & reparatieTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.