Geef je leven kleur met de kleurrijke zonnebrillen van Dick Moby

door

September staat voor de deur. Dat betekent dat de zomer nu officieel tegen het einde loopt. Maar bekijk het van de sunny side: je hebt deze zomer ongetwijfeld een lekker kleurtje opgedaan. Een kleurtje dat lekker kleurt bij de kleurrijke zonnebrillen van Dick Moby. Dus geef je leven kleur en ga stralend de herfst tegemoet.

Kwaliteit is key, duurzaamheid is king

Zelf vind ik zonnebrillen uitkiezen altijd een lastig iets. Vaak zijn de glazen te groot, te rond, te vierkant, te puntig, te veel afsteken, etc. Totdat ik een paar jaar geleden in een toffe concept store een bril van Dick Moby tegenkwam. Deze bril zat meteen als gegoten. Mooie kleur, goede glazen, stevig montuur en fijne pasvorm. Dat de bril ook nog eens duurzaam was, wist ik toen nog helemaal niet. Totdat ik het merk dit jaar opnieuw ontdekte. Dit keer koos ik voor een bril met iets meer kleur en weer zijn alle pluspunten van de bril aanwezig. Inclusief een brillenkoker die is gemaakt van gerecycled leer en het kenmerkende, gele Dick Moby poetsdoekje dat dus blijkbaar is gemaakt van gerecyclede PET flessen. Helemaal top!

Kleurrijke zonnebrillen

De eerste collectie van Dick Moby kwam in 2014 op de markt. We hebben het nu dus al over de vijfde collectie van dit merk. Een mooi jubileum, dat wordt gevierd met een collectie genaamd ‘The new wave’. Met zo’n naam kun je je vast al indenken waar de inspiratie vandaan komt. Denk aan een paradijselijke, tropische kust op een warme, zonnige dag met helder, blauw water. Logischerwijs sluiten de kleuren daarop aan. De kleurrijke zonnebrillen zijn verkrijgbaar in zowel uitgesproken tinten als lichte pastels en ook nog wat dégradé montuurtjes (met kleurverloop). Daarnaast is er ook nog een speciale lijn die bestaat uit volledig zwarte monturen, die voor 97% uit gerecycled waste bestaan. Die zijn nog net ietsjes duurzamer.

Outdoor match

We schreven al eerder op de The Hike over Dick Moby. Dit zonnebrillenmerk heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en vervolgens zijn de brillen kwalitatief ook nog eens top. Niet gek dus dat wij er fan van zijn. Sowieso komt de filosofie van Dick Moby wel overeen met die van The Hike. De oprichters van Dick Moby zijn fanatieke watersporters die zich frustreerden over al het plastic in de oceanen. Door van die plastic waste zonnebrillen te maken, willen ze de zonnige kant van plastic belichten. Kortom: outdoor bezig zijn, met een goed gevoel en dan ook nog eens op toffe, stijlvolle en kwalitatief goede wijze. Daar kunnen wij ons wel in vinden. 🙂

AccessoiresDuurzaam levenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.