De Krimmler watervallen; de langste waterval van Europa

door

Een plek die je zeker niet mag overslaan in je reis naar of door Oostenrijk: de Krimmler watervallen. Dit zijn namelijk de langste watervallen van Europa. En de op vijf na hoogste ter wereld. Genoeg redenen om ernaartoe te gaan toch? Leuk toevoeging: je hebt een schitterende hike die je trakteert op de mooiste plekken van de omgeving. Mocht je je tas nog niet gepakt hebben, dan doe je dat na het lezen van dit artikel wel. We hebben hem niet voor niets toegevoegd aan ons lijstje met mooiste watervallen ter wereld.

Krimmler watervallen; wel de langste, niet de grootste?

Al eerder hebben wij geschreven over de grootste waterval van Europa. Want haal ze niet door elkaar, je hebt de grootste en de langste. In dit artikel hebben we het over de langste, de Krimmler watervallen. Gigantisch schouwspel van liters water dat valt. Je snapt al waarom je dit gebied dus zeker niet over mag slaan.

Krimml watervallen
Photo by Christian on Unsplash

Een groot waterspektakel 

Wist-je-dat er iedere seconde ruim 5.500 liter gletsjerwater naar beneden stroomt? Dit gebeurt over een totale lengte van 380 meter. De eerste fase van de val is 140 meter. Hier volgt een kort vlak gedeelte, wat ook wel Schönangerl heet. Daarna komt er een van 100 meter. Dit wordt door de meeste bezoekers als het mooiste deel aangewezen. Aan het einde nog eentje van 140. De Krimmler watervallen worden ook wel gefaseerde watervallen genoemd. Dit komt door de verschillende fases waarin het water valt.

Kom zo dicht mogelijk bij de Krimmler watervallen

Deze schitterende watervallen kan je van dichtbij bekijken. Er is namelijk een wandelroute van vier kilometer die je langs de meest mooie uitzichtplekken brengt, waar je kan genieten van de omgeving. Voordeel van het lopen in de buurt van deze watervallen is, is dat je in de zomer verkoeld wordt door de verneveling van het water. Heerlijk toch?

Krimmler watervallen
Photo by Daniel J. Schwarz on Unsplash

Meer te doen dan alleen de watervallen

De Krimmler watervallen vind je op de grens van deelstaten Tirol en Salzburgerland. Bij deze plek vind je het Nationaal Park Hohe Tauern. Dit natuurgebied behoort tot één van de grootste van Europa. Oké, je vangt hier dus twee vliegen in één klap. En een van de langste watervallen van Europa én een van de grootste natuurgebieden van Europa. Bingo! 

En waar wij natuur horen, denken wij al snel en sportieve activiteiten. Laat dit nou ook een plek zijn waar je genoeg te doen hebt buiten de Krimmler watervallen. Zo kan je er verschillende hike-, fiets– en mountainbike routes doen. 

En hebben wij gelijk, staat je tas al klaar om te vertrekken?

Tip: Zoek je nog een lekker plekje om te overnachten? Check dan dit comfortabele chalet eens.

ActiviteitAlpenBergenEuropaOostenrijkTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.