Lake Salda is de Malediven van Turkije

door

Een tijdje geleden schreef ik al over mijn reis door het magische Turkije. Turkije kent enorm veel mooie plekken. Zo heb je meerdere indrukwekkende steden, prachtige gebergtes en geweldige stranden. Op mijn trip door Turkije blijf ik mijzelf verbazen over de diversiteit die dit land te bieden heeft. Na een aantal fantastische dagen in Istanbul was het tijd om door te gaan. In Istanbul kreeg ik het bijzondere Lake Salda getipt, dus zet ik koers naar die plek. Dit meer wordt in de volksmond Salamaladiva genoemd. Oftewel de Malediven van Turkije.

Lake Salda

Lake Salda

Ik reis af naar het Lake Salda wat vrij afgelegen ligt. Ver van de bekende plekken in Turkije. Vanuit Istanbul ben ik vier dagen onderweg. Dit kan veel sneller, want als je vanuit Antalya reist is het namelijk maar 3 uur. Enorme gebergtes en valleien brengen mij stapsgewijs naar Lake Salda. Wanneer ik aankom, weet ik niet wat ik zie. Het lijkt letterlijk alsof ik even in een ander continent sta. Ik heb nog niks vergelijkbaars gezien in Turkije. Kristal helder blauw water, gecombineerd met uitgestrekte hagel witte stranden. Welkom in de Malediven van Turkije.

Klein paradijs

Lake Salda is een klein paradijs centraal gelegen in Turkije. Het mooie van deze bijzondere plek is dat het vrij onbekend is. Hierdoor is de kans dat je andere toeristen tegenkomt enorm klein. Een rondje om het meer rijden kost je ongeveer twee uur. Aan het meer liggen een aantal campings. Echter zijn deze vrij primitief en liggen niet direct aan het water. De meeste mensen die deze plek bezoeken, besluiten dan ook hun tentje op het strand op te zetten. Ik geef ze geen ongelijk, want het is een unieke plek om onder de sterren te slapen en het is er veilig. Je kunt er hoogstens wat wilde schildpadden tegenkomen.

Melkweg

Aangezien deze plek zo afgelegen is van de bewoonde wereld, heb je in de avond geen last van lichtvervuiling. Hierdoor is de melkweg in volle glorie te bewonderen. Om het meer heen bevinden zich een aantal lokale supermarktjes. Lake Salda is absoluut een Hidden gem in Turkije. Zoek een mooie plekje op het strand uit, bouw een vuurtje, trek je biertje open en geniet van al het moois om je heen! There you go!

 

 

 

EuropaNatuurgebiedenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.