Le Puy de Lumières is het lichtfestival van de Auvergne

door


Groot fan van Frankrijk en lichtfestivals zoals Glow in Eindhoven en Amsterdam Light Festival? Breng dan in de zomer eens een bezoekje aan Le Puy-en-Velay in de Franse Auvergne. Het pelgrimsstadje heeft namelijk een eigen lichtfestival, genaamd Puy de Lumières.

Lichtfestival Puy de Lumières

Gedurende de hele zomer is Le Puy-en-Velay in de avonduren omgedoopt tot Puy de Lumières. Diverse monumenten in de stad zijn verlicht met videoprojectoren. Videoartiesten hebben de monumenten uitgelicht en maken er een echte show van. Tijdens een wandeling van ongeveer 2 uur kan je alle monumenten zien en de shows bekijken. Zo zie je de kathedraal, stadhuis, theater, kapel en Mont Saint-Michel volledig tot leven komen tijdens Puy de Lumières.

Wandeling

Puy de Lumières is een perfecte ‘warming up’ voor de wandelaars die richting de Santiago de Compostela gaan lopen. Je hoeft natuurlijk niet de pelgrimstocht te lopen om te genieten van het prachtige schouwspel. Overdag is Le Puy-en-Velay een prachtige stad om te bezoeken, maar ’s avonds weet je niet wat je ziet. Het letterlijke verschil tussen dag en nacht is hier goed te ervaren. Puy de Lumières is een jaarlijks event in de maanden mei tot en met september. De lichtshows beginnen dagelijks bij het vallen van de avond tot middernacht. De entree is gratis.

Puy de Lumières

Pelgrimsstadje

Le Puy-en-Velay is onder de Fransen bekend als de stad van de groene Puy linzen en als pelgrimsstadje. De imposante kathedraal Notre Dame-de-l’Annonciation is een Frans beginpunt van de Santiago de Compostela. Elke ochtend beginnen verschillende wandelaars aan een van de bekendste Franse pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela. Na de eerste mis vertrekken de wandelaars naar de volgende bestemming. Benieuwd naar de eerste etappe van deze pelgrimstocht? Natuurlijk hebben we die bewandeld.

Saint Jacques de Compostelle Saint Jacques de Compostelle Puy de Lumières 2

ActiviteitEuropaFrankrijkTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.