Les Menuires: eco, luxe, (off) piste, budget, familie en fun ‘friendly’

door

De meeste wintersportliefhebbers zijn bekend met het Franse Val Thorens. Minder bekend is het dorp dat er net onder ligt, Les Menuires. Dit kleine broertje van Val Thorens is dan misschien minder bekend, maar er is niet minder te doen. Het is juist een super veelzijdig dorp, waar je perfect kunt wintersporten. Terwijl de zon schijnt overdag, maar ook in de latere, donkere avonduurtjes. Van talloze familiefaciliteiten tot oneindige off piste opties. Van luxueuze chalets tot een basic hostel. Van pizza en patat tot aan de beste Savoyarde restaurants. En van energiezuinige liften tot aan aandacht voor de lokale bevolking. Friendly Menuires has it all.

Les Menuires

Nachtelijke escapades in Les Menuires

Uiteraard hoef je je in de winter overdag niet te vervelen in Menuires. Met meer dan 600km aan afdalingen kan iedereen zich uitgebreid uitleven op de pistes. Maar ook als het donker invalt, gaat het dorp je niet vervelen. Er zijn bijvoorbeeld verlichtte skishows en je kunt nachtelijke sneeuwschoenwandelingen maken. Nieuw sinds dit jaar is de ‘moonlight ride‘. Een sneeuwschuiver neemt je mee op pad. Na een tof uurtje pistes prepareren, stap je uit bij een restaurant op de berg. Hier word je lekker in de watten gelegd. Na afloop komt de sneeuwschuiver je netjes weer ophalen om je terug te brengen naar het dorp.

Les Menuires

Double de bubble

Leuk aan Les Menuires is dat het accomodaties heeft in alle soorten en maten. Qua interieur heeft de ouderwetse jaren ’60 stijl plaats gemaakt voor moderne, stijlvolle accomodaties. Ook met betrekking tot budget is er voor ieder wat wils. Je boekt er al een hostel voor 35 euro per nacht tot aan super de luxe 4-sterrenhotels. Met name dat laatste is natuurlijk erg aantrekkelijk. Zeker als je er ook nog een privé chef bij boekt. Die chef legt je volledig in de watten. Er wordt heerlijk voor je gekookt en als je terug komt van een dagje op de piste staat de ‘apéro’ voor je klaar. Wat wil een mens nog meer?! Een appartement met eigen bubbelbad op het balkon misschien? Ook dat kan in Les Menuires. Wij lusten daar graag een glaasje champagne bij. Santé!

Les Menuires

Als sneeuw voor de zon

Les Menuires geeft niet alleen om jou als toerist, maar ook om de aarde. Zonder natuur immers ook geen wintersport. Het klimaat heeft grote invloed op het ecosysteem van deze weersafhankelijke bestemming. Les Menuires is daarom bewust bezig met duurzaamheid. En daar houden wij van! In 2007 deed Les Menuires als eerste onderzoek naar de carbon footprint. Vanaf dat moment wordt er gebruik gemaakt van eco-vriendelijkere machines en rijtechnieken van het personeel. In de afgelopen jaren zijn skiliften energiezuiniger gemaakt en wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale producten en diensten.

Les Menuires

P.s. Bonus budget tip

Val Thorens is dé feestbestemming van de Franse alpen. Toegegeven: Les Menuires is dat een heel stuk minder. Maar dat is niet erg. Wat veel mensen niet weten, is dat er een gratis shuttle service tussen de twee dorpen rijdt. Kun je genieten van de beste parties, maar dan voor een betere prijs. Les Menuires is namelijk beduidend goedkoper om te overnachten en te vertoeven.
P.s. 2. Onderweg van Les Menuires naar Val Thorens kom je nog langs een hele toffe hidden gem.

AlpenBergenEuropaFrankrijkTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.