10x Leuke dingen om te doen in Nederland

door


Vrije tijd, vrije avonden, vakanties, het zijn vaak schaarse momenten en daarom begrijpen we dat je die optimaal wilt benutten en er zoveel mogelijk van wilt genieten. Er is toch ook niets leuker dan nieuwe plekken ontdekken of activiteiten uitproberen? Dan komen we gelijk bij het volgende punt; wat ga je dan precies doen? Er zijn genoeg opties, waar we snappen dat je niet altijd zin hebt om het volledige internet af te moeten struinen om iets leuks te vinden. Wij zetten daarom tien verschillende leuke dingen om te doen op een rijtje en het mooie is dat je er niet ver voor hoeft te reizen. Ze vinden allemaal plaats in ons mooie Nederland.

Zó veel leuke dingen om te doen

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel keuzes om verschillende leuke dingen te doen, maar die keuzes kunnen juist ook weer overweldigend zijn. Dan krijg je daar ook nog eens bij dat de één het ene leuk vindt, en de ander weer het andere. Het leuke is dat we hieronder verschillende activiteiten voor je hebben staan die verschillende interesses combineren. We hebben activiteiten voor de outdoor liefhebber (we blijven immers The Hike), activiteiten voor de slimme koppies, de liefhebbers van een goede maaltijd en voor de ontspannings-zoekers. Voor ieder wat wils dus.

#1 Schatzoeken tijdens het Geocaching

Ben je dol op buiten in de natuur zijn, en ben je op zoek naar een activiteit die je wandeling nog interactiever maakt, dan stellen we je voor om eens te gaan Geocachen. Geocachen is een leuke en moderne manier van schatzoeken en perfect voor elke leeftijd. Met een GPS of smartphone ga je door middel van coördinaten op zoek naar plekken waar caches verstopt zijn. Een cache vind je vaak in de vorm van een kistje of een bakje. Door middel van logboeken kun je noteren dat jij de cache gevonden hebt. Hier vertellen we je alles wat je wilt weten over Geocachen en hier vertellen welke fouten je wilt vermijden tijdens het Geocachen.

#2 Streetfood wandelingen door heel Nederland

Ben je meer van de kortere wandelingen in combinatie met een lekkere maaltijd, dan hebben we goed nieuws voor je. Wij kunnen je verzekeren dat een Street food wandeling dan iets voor jou is. Lopend door verschillende steden in het land kom je langs allerlei restaurants waar je kunt proeven van de culinaire hoogstandjes die de steden te bieden hebben. Deze activiteit is absoluut één van de leuke dingen om te doen in Nederland en het mooie is dat het dus door het hele land georganiseerd wordt. Ben je benieuwd naar verschillende van deze wandelingen? In dit artikel zetten wij verschillende van de Street food wandelingen voor je op een rij.

#3 Suppen is één van de leuke dingen om te doen in alle seizoenen

Suppen is absoluut een van de leuke dingen om te doen in het water en het ideale is dat je het vaak op veel verschillende plekken kunt doen. Zo is het mogelijk om te suppen in meren, rivieren, kanalen of zelfs het water dat grenst aan je achtertuin. Deze actieve activiteit vraagt misschien wat evenwicht, maar dit is iets wat je snel onder de knie hebt. En als je het voor elkaar hebt om niet meer in het water te vallen, dan kun je ook, wanneer het buiten nog wat frisser is, met je sup het water op. Hier vertellen we je alles wat je over suppen moet weten.

leuke dingen om te doen Nederland-suppen

#4 Dutch Mountain Trail is misschien wel de zwaarste trail van Nederland

De Dutch Mountain Trail is de perfecte uitdaging als je er graag een paar dagen op uit wilt trekken. Met een afstand van 100 kilometer en 2000 hoogtemeters beleef je het Nederlandse landschap op een totaal andere manier. De ‘Seven Summits‘ van Nederland zijn allemaal gecombineerd in deze hike, waaronder dus ook het hoogste punt van Nederland, de Vaalserberg, ook wel het drielandenpunt genoemd. Eén van onze auteurs is je al voorgegaan en deelt haar ervaring met de Dutch Mountain Trail met je. Je leest hier en hier alles over haar ervaring.

#5 Koken met een Dutch Oven

Wat is nou avontuurlijker dan jezelf volledig onderdompelen in de natuur en ’s avonds bij je eigen gemaakte vuurtje je eten in een Dutch Oven klaar te maken. Een Dutch Oven is een gietijzeren pan waarmee je op een open vuur eten kunt maken. Naast dat je de pan óp het vuur zet, leg je ook hete kolen op de deksel van de pan, want daar komt de naam ‘Oven’ vandaan. Aangezien het wildkamperen en openbaar vuur maken hier in Nederland toch echt verboden is, zullen we een beetje moeten improviseren voor deze activiteit. Heb jij nou een vuurkorf of vuurpot in de tuin, dan kan dit één van de leuke dingen om te doen zijn met een groepje, met zijn tweeën of alleen. Wij geven je hier alvast wat inspiratie voor verschillende Dutch Oven recepten, zodat je meteen aan de slag kunt.

leuke dingen om te doen Nederland- dutch oven

#6 Outdoor escape room is één van de leuke dingen om te doen voor de echte outdoor liefhebber

Houd je van activiteiten waar een beetje denkwerk voor vereist is, dan raden wij je zeker aan om een outdoor escape room te doen met een groep. Een outdoor escape is een combinatie van een escape room en de natuur. Het volledige spel wordt namelijk buiten gespeeld in plaats van in een afgelopen ruimte. Perfect dus voor de outdoor liefhebber die van een uitdaging houdt. Deze outdoor escape game speelt zich af in het bos rondom klimbos Weert en is ook geschikt voor de kleine avonturiers. Hierdoor is het één van de leuke dingen om te doen met het hele gezin.

#7 Treed in de voetsporen van Van Gogh

We hebben het al gehad over een langeafstandswandeling en een street food wandeling, maar nog niet over een wandeling die heden en verleden, kunst en cultuur samenbrengt. Een perfect uitje voor die liefhebber is het Van Gogh Nationaal Park. Het is een Nationaal Park nieuwe stijl, waardoor het geen vaste grenzen kent. Het is eigenlijk een samenvoeging van allerlei stukken natuur, dorpen en steden in Brabant waar je er al fietsend of wandelend op uit kunt gaan. Wij gingen je voor op deze gloednieuwe Van Gogh Wandeling in Nuenen, waarbij je langs allemaal mooie plekken komt waar Van Gogh een deel van zijn leven heeft doorgebracht en die hem inspireerden tot de bekende kunstwerken die hij maakte, zoals bijvoorbeeld de Aardappeleters.

#8 Wandelen rondom Den Bosch

Oké, oké, misschien zijn we iets bevooroordeeld, aangezien we zelf uit Den Bosch komen, maar wij zijn het erover eens dat je hier prachtig kunt wandelen. Maak een ronde door de Moerputten over het voormalige ‘Halvezolen lijntje’ en de vele vlonderpaden of wandel heerlijk door het Bossche Broek, waar je in de zomer nog een duik kunt maken bij de Zuiderplas. Aangezien er zoveel mogelijkheden zijn om te wandelen in en rondom Den Bosch hebben we het makkelijk voor je gemaakt en 14 wandelingen voor je op een rij gezet. Je vindt er ook de routes in Komoot, zodat je precies weet wat je kunt verwachten en waar je moet zijn..

#9 Staan de wandelingen in de Kampina al op jouw lijstje met leuke dingen om te doen?

We blijven nog even in het zuiden, want het nou eenmaal goed toeven in het Brabantse land. Ooit gehoord van het natuurgebied Kampina? Zo niet, dan raden we je absoluut aan om hier eens een kijkje te nemen. Het afwisselende landschap biedt een mogelijkheid aan verschillende wandelingen in de Kampina en daarom hebben we er daar negen van op een rij gezet. Met wandelingen van drie kilometer tot en met 16 kilometer, waaronder een rolstoelvriendelijke route, zit er hoogst waarschijnlijk een route tussen die het beste bij jou aansluit. Wie weet kom je op de route nog wel een bever, IJslandse paarden of reeën tegen.

Mooiste wandelingen van Oisterwijkse bossen en vennen-leuke dingen om te doen Nederland

#10 Een mooie en bijzondere overnachting na een dag op pad

Na een heerlijke dag op pad met allemaal leuke dingen om te doen ben je waarschijnlijk toe aan een goede nacht slaap. Hoe leuk is het dan om dit te combineren met een mooie overnachting. Meteen een lekker fris opgemaakt bed in duiken of nog even in het heerlijke bad ontspannen. Het heerlijke van deze overnachtingen is natuurlijk dat je nergens aan hoeft te denken, want het is allemaal al voor je geregeld. Wij hebben 12 mooie en bijzondere overnachtingen voor je op een rijtje gezet, zodat je na een dag op pad lekker kunt relaxen.

ActiviteitEuropaEventkalenderNederlandTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.