Waarom wij een lidmaatschap hebben op de NKBV

door

Geregeld krijgen we vragen van lezers en dat is mooi, want zo kunnen we iedereen verder helpen om nog meer te genieten van het buitenleven. Sinds Corona zagen we steeds meer mensen onze website bezoeken en de bergen in trekken. Er even heerlijk tussenuit, op huttentocht, boulderen en nieuwe dingen leren en ontdekken. En zo ook kregen we steeds meer vragen over waarom we een lidmaatschap hebben op de NKBV, of het het geld waard is en waarom je het eigenlijk zou moeten hebben. We helpen je daarom iets verder met de ins-en-outs van een lidmaatschap op de NKBV, zodat jij zelf kan bepalen of het ook iets voor jou is.

Waarom een lidmaatschap op de NKBV?

Een lidmaatschap op de NKBV heeft ontzettend veel voordelen als je van bergen en buitensporten houdt. De naam van de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging zegt het al een beetje, je moet natuurlijk wel affiniteit hebben met deze sporten. In de zomer kan dat klimmen, wandelen, via ferrata’s en huttentochten zijn, terwijl in de winter er juist alle vormen van wintersporten bij behoren. Ben je als mountainbiker dan aan het verkeerde adres? Niet echt, want de NKBV heeft ook een reisverzekering voor jou en je krijgt korting op bijvoorbeeld hutten.

Alpiene cursus header

Ons lidmaatschap op de NKBV

Wij hebben een lidmaatschap op de NKBV à € 52,50, aangevuld met een doorlopende reisverzekering met wintersportdekking à € 38,75. Puur voor een reisverzekering die zo uitgebreid jouw outdooravonturen dekt, zou je het al kunnen doen. Maar waar wij de grote winst halen, is de korting op hutten. Deze korting geldt in 1200 hutten en is tot wel 50%. In dat geval kan je het NKBV lidmaatschap bij één huttentocht er al uit hebben. Zoek je nog wat spullen voor jouw avontuur, dan krijg je standaard 10% korting bij Bever met een NKBV lidmaatschap. Mocht je een jaar niet de bergen in gaan, dan kan je uiteraard jouw lidmaatschap eenvoudig opzeggen. Toch hebben wij dat nooit gedaan, omdat een deel van jouw contributie ook wordt besteed aan het onderhoud van bergpaden, berghutten en routes. En dat vinden wij mooi, want zo kan je toch altijd jouw steentje letterlijk nog een beetje bijdragen aan de prachtige bergen.

Alpiene cursus voorbereiding en paklijst

Maar er is meer

Afgelopen zomer deed ik een C1 cursus met de NKBV. Een cursus die wordt aangeboden bij Bergsportreizen, het ‘reisbureau’ van de NKBV. Deze reizen worden voor een scherp tarief in de markt gezet, om zo meer enthousiastelingen voor de bergsport te krijgen. En in mijn geval ging ik op alpiene cursus, om zo veiliger en beter de bergen te bewandelen. Uiteraard kan je dit alles ook zonder een lidmaatschap van de NKBV doen, maar het is fijn om een organisatie in Nederland te hebben die dezelfde passie heeft. Werkelijk alle vragen worden beantwoord in het kenniscentrum, zodat iedereen perfect geïnformeerd de bergen in gaat.

Voordelen van een NKBV lidmaatschap

Wij waren al overtuigd bij de bovenstaande punten, maar mocht je nog iets meer redenen nodig hebben, dan heeft de NKBV die uiteraard. Bij een NKBV lidmaatschap zit standaard:

  • Alle informatie over veilig reizen in de bergen tijdens corona 
  • Tot 50% korting in meer dan 1200 berghutten in Europa
  • Voordelige en uitgebreide reisverzekering voor slechts € 38,75
  • Toegang tot reizen en cursussen uit het Bergsportreizen programma
  • 5x per jaar gratis Hoogtelijn, het enige allround klim- en bergsportmagazine van Nederland
  • 10% korting bij Bever, de outdoorspecialist!

NieuwsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.