Must see: Loved by All – The Story of Apa Sherpa

door

Outdoorfilms blijven verschijnen. En hoe zie je tussen de bomen het bos nog? We filteren de beste films en hebben weer een must see tip voor je! Deze keer: Loved by All – The Story of Apa Sherpa.

Loved by All – The Story of Apa Sherpa

De korte film Loved by All – The Story of Apa Sherpa had begin 2018 een première bij het Banff Mountain Film Festival en het Mountain Film Festival van Telluride. De film werd nu al bekroond door zijn overdonderde visuals.

Loved by All – The Story of Apa Sherpa

Apa Sherpa

Apa Sherpa zegt je wellicht niets, maar het is niet zomaar iemand. Apa is World Record houder doordat hij maar liefst 21 keer de Mount Everest heeft beklommen. Er zijn nog maar weinig anderen die dit proberen te evenaren, omdat de Mount Everest toch wel wordt gezien als een van de moeilijkste en uitputtendste klimtochten ter wereld. In Loved by All – The Story of Apa Sherpa, neemt Apa je mee in zijn levensverhaal. Toen hij op zijn 12e jaar werd gedwongen om sherpa te worden, ging zijn droom om dokter te worden in rook op.

Tibetaanse Sherpa’s

Dat Apa werd gedwongen om met school te stoppen en als sherpa te gaan werken is niets nieuws onder de Tibetaanse bevolking. De film weerspiegelt het verhaal van Apa Sherpa door een jonge jongen genaamd Pemba Sherpa te volgen. Ook Pemba werd gedwongen om sherpa te worden en werd van school gehaald.

De film is gelanceerd op 28 mei 2018 en je kunt de film hier bekijken. Er is zelfs een Virtual Reality versie van de film gemaakt, deze kan je hier bekijken.

EntertainmentTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.