Photo by Ferenc Horvath on Unsplash

Malta; rijk aan historie en landschappen | Beyond the camera

door

Voor deze editie Beyond The Camera reizen we af naar het middelste eiland van de Middellandse Zee. Een eiland die bij niet veel mensen bovenaan het lijstje staat als het gaat om vakantiebestemming. En dat is eigenlijk best zonde, want het is een schitterend land! Als je houdt van cultuur, natuur en heerlijk vertoeven in een zwembad is dit de ideale plek. Geen strand dan zul je denken. Gelukkig is die er wel, je moet hiervoor alleen even naar het noorden toe. Twijfel je nog om naar Malta te gaan? Hopelijk kunnen wij je overhalen door de meest prachtige plaatjes van Malta. 

Een eiland boordevol natuur en cultuur

Malta is een land met een hele rijke historie. Op het eiland vind je prehistorische bouwwerken zoals een aantal tempels. Het zit vol met invloeden van de vroegere heersers die uit verschillende delen van de wereld komen. Op dit moment vind je er vooral de Italiaanse, Britse en Moorse invloeden terug. Buiten cultuur kan je er ook volop natuur vinden. En natuur gaat bijna altijd samen met iets waar wij wel van houden; avontuur. Er is namelijk ontzettend veel te doen op het eiland. Loop de meest mooie hikes, laat je gaan op het water of ontdek de omgeving op de fiets. Dus ook voor ons als outdoor liefhebbers is er genoeg te doen.

Ook nog een budgetproof

Misschien verwacht je het niet zo snel, maar Malta is ook zeker budgetproof. In het hoogseizoen is het wat prijziger dan normaal, maar dat is iets wat vaker voorkomt in Zuid-Europa. Slimme tip is dus om net voor of na het hoogseizoen te boeken. Daarbij is het vervoer ook niet duur. Je kan heel goedkoop de hele dag met de bus reizen of een auto huren. Let hierbij wel op, ze rijden hier links. 

Redenen genoeg toch om een keer naar Malta te gaan? Mocht je nog wat redenen willen, hierbij een aantal schitterende foto’s van Malta.

Valletta
Photo by Micaela Parente on Unsplash
Valletta
Photo by Reuben Farrugia on Unsplash
Malta boten
Photo by Mick Haupt on Unsplash
Blue Grotto
Photo by Stephen Lammens on Unsplash
Valletta
Photo by Cosmin Serban on Unsplash
Malta
Photo by Mike Nahlii on Unsplash
Malta schepen
Photo by Mike Nahlii on Unsplash
Malta
Photo by Nick Fewings on Unsplash
Rambla Bay
Photo by Przemyslaw Smit on Unsplash
Malta
Foto door Som Thapa Magar via Pexels
Popeye Village
Photo by Magdalena Smolnicka on Unsplash
Malta
Foto door Polina Kovaleva via Pexels
Malta
Foto door Polina Kovaleva via Pexels
malta
Photo by Karl Paul Baldacchino on Unsplash
Mosta
Photo by Petar Avramoski on Unsplash
EuropaInspiratieTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.