Marokko; het dessert van Afrika | Beyond The Camera #24

door

Marokko komt steeds vaker op de kaart als toeristische bestemming. Het land kent ca 300 dagen per jaar zon en bezit zowel badplaatsen als culturele steden. Daarnaast heeft het land een prachtige natuur. De kustlijn bestaat uit mooie witte stranden waar je ideaal aan watersport kan doen. In het binnenland zijn diverse berggebieden waar je ideaal kunt wandelen en klimmen. Kortom, Marokko is heel divers en zeker een land dat een bezoek waard is. Daarom deze week in Beyond the Camera een verzameling foto’s van het veelzijdige Marokko.

Er zijn zoveel waanzinnige plaatsen in de wereld, veel daarvan zijn nog onontdekt en bij anderen heb je simpelweg geen weet van de schoonheid. Sommige van deze parels verdienen écht meer aandacht. Daarom laten wij in onze rubriek op vrijdag de schoonheid zien door middel van de mooiste foto’s! Klik hier voor de eerdere edities van Beyond the Camera.
De kust
Credits: Marcel Pirnay – Unsplash

Marokko

Het Koninkrijk Marokko is een land  gelegen in Noord-Afrika. Het noordelijke gedeelte grenst aan de Middellandse Zee en met de Straat van Gibraltar. De kustlijn loopt verder door naar het westen waar het land grenst aan de Atlantische Oceaan. Daarnaast grenst het in het oosten en zuiden aan Algerije en in het zuidwesten met de kokende Westelijke Sahara. Marokko is onderdeel van de Maghreb-landen. Dit is een aanduiding voor het noordwestelijke deel van Afrika. De betekenis van het Arabische woord Maghreb is plaats van de ondergang van de zon. Naast Marokko zijn ook Tunesië, Mauritanië, Algerije en Libië onderdeel van de Maghreb-landen. Bovendien is Marokko een lidstaat van de VN, de OIS en van de Arabische Liga.

Uitzicht Marokko
Credits: Reiseuhu – Unsplash

De bevolking en steden

Het inwoner aantal staat in 2021 op ruim 37,1 miljoen inwoners, exclusief de inwoners van de Westelijke Sahara. De overheersende godsdienst is de Islam, maar het land telt ook een klein percentage Christenen en Joden. Daarnaast heeft het twee officiële talen, namelijk het Arabisch en het Berbers. De hoofdstad van Marokko is Rabat, maar de grootste stad is Casablanca. Dit komt omdat deze stad de grootste haven heeft en daardoor het centrum is van de handel in industrie. Het merendeel van de bevolking woont ten westen van het Atlasgebergte. Dit is een gebergte dat het land scheidt van de kokende Sahara. Verder is Fez dé culturele en religieuze hoofdstad. Tot slot zijn Marrakesh en Agadir de grootste toeristische trekpleisters.

Markt in Marokko
Credits: Lorenzo Cerato – Unsplash

Klimaat

Het land heeft zowel een mediterraan klimaat als een woestijnklimaat, omdat een groot deel van het land wordt bedekt door woestijnvlaktes waar nauwelijks leven voorkomt. In de zomermaanden kunnen de temperaturen oplopen tot zo’n 30 – 40 graden. Tijdens de wintermaanden liggen de temperaturen weer rond de 20 graden. In de hoger gelegen gebieden, zoals het Atlasgebergte, kunnen de temperaturen in de wintermaanden dalen tot wel -15 graden. Bovendien kan je in de wintermaanden zelfs op wintersport. De beste reismaanden zijn april, mei, augustus en september. In deze maanden vermijd je de milde winterperiode en de hete zomerperiode. Maar nu eerst: geniet van deze verzameling foto’s.

Geiten in Marokko
Credits: Jochen Gabrisch – Unsplash
Straten in Marokko
Credits: Who’s Denilo – Unsplash
Credits: Francesco Fanti – Unsplash
Credits: Stefano Borghi – Unsplash
Credits: Wassim Chouak – Unsplash
Credits: Ilyuza Mingazova – Unsplash
Credits: Lorenzo Cerato – Unsplash
Transport in Marokko
Credits: Massimo Adami – Unsplash
Credits: Luca Ambrosi – Unsplash
Haven Marokko
Credits: Hanna Obersteller – Unsplash
Uitziht Marokko
Credits: Phillip Waterton – Unsplash
Vissen in Marokko
Credits: Don Fontijn – Unsplash
Uitzicht Marokko
Credits: Who’s Denilo – Unsplash
Haven in Marokko
Credits: Hanna Obersteller – Unsplash
Paard en wagen in Marokko
Credits: Federico Scarionati – Unsplash
De straten in Marokko
Credits: Wassim Chouak – Unsplash
Vriendelijke meneer in Marokko
Credits: Georg Braun – Unsplash
Uitzicht Marokko
Credits: Hanna Obersteller – Unsplash
Binnenplaats Marokko
Credits: Don Fontijn – Unsplash

AfrikaInspiratieTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

1 reactie. Reactie plaatsen

  • Pas wel op dat je met je camera niet wordt aangezien voor journalist want dan kan je tamelijk snel het land uitgezet worden, vooral in de Westelijke Sahara. Pas daar ook op voor mijnenvelden die Marokko heeft gelegd in de oorlog met de bevrijdingsbeweging Polisario.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.