Méribel, het kloppende hart van Les Trois Vallées

door

Zeg ik Les Trois Vallées, dan zeg jij waarschijnlijk Val Thorens, of Les Menuires. Klopt helemaal, maar die dorpen liggen samen met St. Martin de Belleville in één van de ‘Trois Vallées’, namelijk de zuidelijke vallei. In de noordelijke vallei vind je Brides-les-Bains, La Tania en Courchevel. En in de middelste vallei Méribel en Méribel Mottaret. Over die laatste Franse bestemmingen willen we het graag met je hebben. Méribel is namelijk het hele jaar door een ideale bergbestemmingen. Je kunt er terecht voor een actieve vakantie, maar ook om lekker te ontspannen. Zowel in de zomer als in de winter.

Méribel
©Sylvain Aymoz

Méribel

Letterlijk in het hart van Les 3 Vallées ligt Méribel, dat bestaat uit het dorp Méribel zelf, plus Méribel-Mottaret, dat wat hoger op de berg ligt. Gelegen op een hoogte van ruim 1400 meter is het vooral een bekende wintersportplaats. Maar ook in de zomer is er van alles te doen. Het is niet voor niets dat de Tour de France al twee keer Méribel aandeed. Fietsen is er namelijk hot, hot, hot. Ondanks dat het dorp pas na de Tweede Wereldoorlog werd ontwikkeld, is de bouwstijl traditioneel. Denk aan pijnboomhout, stenen gevels en leien puntdaken. Geen betonnen hoogbouw, maar een mooi dorp waar je het hele jaar door kunt genieten van de bossen, meren, weiden en bergtoppen.

Méribel
©Sylvain Aymoz

(Na)zomeractiviteiten in Méribel

Als je denkt dat een zomervakantie in de bergen niet zo sportief is als in de winter, heb je het helemaal mis. Samen met Les Gets is Méribel dé Franse hotspot voor mountainbikers. Als je het aandurft, probeer dan zeker het bikepark eens uit. Toch liever met bergop fietsen? Dan wil jij natuurlijk een poging wagen op de Col de La Loze, bekend van de Tour de France etappe finish in 2020. De bergweg van 12,5km lang eindigt op een hoogte van maar liefst 2.304 meter en is enkel en alleen geopend voor mountainbikers en wielrenners. De route begint in het bos en kronkelt vervolgens via bergweiden naar een prachtig uitzicht op dé Mont-Blanc.

Niet zo’n fietsliefhebber? Dan kun je natuurlijk een mooie hike maken, je uitleven op één van de mooiste golfbanen in de Alpen, baantjes zwemmen in het Olympisch zwembad, yogales volgen met uitzicht op de bergen of heerlijk ontspannen in de spa. Meer weten? Check deze website.

Wintersporten in Méribel

Wat betreft wintersporten is Méribel perfect gelegen. Het is het kloppende hart van Les 3 Vallées. Het is namelijk het letterlijke middelpunt van de diverse dorpen in de drie valleien. Vanuit Méribel kun je dus alle kanten op. Je kunt naar Brides-les-Baines, La Tania en Courchevel of naar St. Martin de Belleville, Les Menuires, Val Thorens en Orelle. In totaal is er 600 km aan pistes, die allemaal direct met elkaar verbonden zijn. Met heerlijke brede pistes, 6 gletsjers, 15 toppen die tot boven de 2.500 meter reiken, en vele fun zones en snowparks kunnen zowel beginners als experts er hun sportieve hart ophalen.

Met de hele familie

Het lijkt nu misschien alsof Méribel vooral een plek is voor de fanatieke bergsportliefhebbers onder ons. Toch is het een echte family friendly bestemming. Het heeft zelfs sinds 2014 het Franse Familie Plus-kwaliteitslabel. Dat betekent dat er een constante ontwikkeling van gezinsvriendelijke faciliteiten en diensten is. Denk aan het Parc Olympique, waar kinderharten sneller gaan kloppen van het zwembad, de klimmuur, schaatsbaan en spa met gezinsarrangementen. Maar natuurlijk is er nog veel meer. Check deze pagina voor meer tips en accommodaties.

Méribel
Credits: Méribel, coeur des 3 Vallées
©Sylvain Aymoz

AlpenBergenEuropaFrankrijkTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.