Je kan nu met de trein van Portugal naar Singapore reizen

door

Yes, je leest het goed. Je kunt nu van Lagos in Portugal helemaal naar Singapore reizen. Onderweg heb je maar een paar tussenstops. De reis van zo’n 18.755 km zou in ongeveer 21 dagen kunnen worden afgelegd. Haltes en verbindingen onderweg zijn onder meer Parijs, Moskou, Peking en Bangkok, waardoor het een behoorlijk grote tournee door Europa en Azië is. De ontbrekende schakel was een nieuw stuk spoor in Laos, dat op 2 december werd voltooid en de stad Boten verbindt met de hoofdstad Vientiane. De treinreis kost ongeveer zo’n 1200 euro.

Ontwikkelingen spoorverbinding

Laos’ nieuwe Laos-Chinese spoorverbinding werd gebouwd door de Chinezen, waarbij de kosten zijn verdeeld over de twee landen. Het 414 km lange traject duurde vijf jaar om te bouwen. Er zijn al ontwikkelingen gaande om de lijn door te trekken naar Bangkok en uiteindelijk door Maleisië naar Singapore, maar die reis kan al gemaakt worden door op die punten van trein te wisselen.

van Portugal naar Singapore
Photo by Jake Weirick

Zelfbedachte ideeën spoorwegliefhebbers

Veel spoorwegliefhebbers denken maar al te graag mee over de ontwikkeling van deze treinreis. Zo kan volgens velen de reis nog langer en ambitieuzer worden gemaakt door verder naar het oosten te beginnen. “Je kunt het wat langer maken. In plaats van in Lagos te beginnen, kun je starten in Vila Real de Santo Antonio, naast de grens met Spanje. Van daaruit gaat er een trein naar Faro en vandaar naar Lissabon. Dat is ongeveer 20 km langer dan wanneer je zou starten vanuit Lagos,’ stelden ze voor.

Minder CO2-uitstoot

Reizen met de trein zou ook de CO2-uitstoot van de reis aanzienlijk verminderen. Een enkele vlucht van Lissabon Portugal naar Changi Airport in Singapore zou naar schatting 1,67 ton CO2-equivalenten uitstoten. Eén kilogram CO2-equivalent staat gelijk aan de broeikaswerking van 1 kilogram CO2. Ter vergelijking: een lange reis per trein of bus zou ongeveer 0,08 ton uitstoten.

van Portugal naar Singapore
Photo by Amine rock hoovr

AziëEuropaPortugalTheOutdoors.nlTreinreizen

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.