Review: Microvezel handdoek – Handig voor op reis of niet?

door

Je kent het wel: je bent je rugzak aan het inpakken en wilt nog een handdoek erbij proppen, maar man, wat neemt dat veel plek in! Microvezel handdoeken kunnen jouw redder in nood zijn. Ze zijn compact, drogen snel en zijn vaak goed betaalbaar. Maar voordat jij op reis gaat, wil je natuurlijk weten of ze echt zo handig zijn als ze lijken en welke jij het beste kan aanschaffen. Zoek niet verder. Wij hebben alles voor je uitgezocht.

Een microvezel handdoek 

We beginnen altijd bij het begin. Vandaag is dat de vraag: ‘wat is een microvezel handdoek?’ Het antwoord is: een handdoek gemaakt van fijne, synthetische vezels. De handdoeken kunnen uit verschillende materialen bestaan, maar het meest voorkomende is een combinatie van 80% polyester en 20% polyamide. 

Onze ervaringen met een microvezel handdoek

Inmiddels hebben wij al heel wat dagtochten, huttentochten, kampeertochten, roadtrips en ook picknicks in het park gedaan. Een item dat dan altijd meegaat is een microvezel handdoek (ofwel microfiber handdoek). Voor ons zijn de grootste voordelen van zo’n microvezel handdoek dat je ze heel compact kunt opvouwen, ze lichtgewicht zijn en super snel drogen. Ideaal dus als je in de outdoors bent, ieder gewicht telt en je graag zo praktisch mogelijk reist. We sommen het complete lijstje van voordelen nog even voor je op. Microvezel handdoeken: 

  • zijn handig compact 
  • absorberen het water heel goed
  • drogen lekker snel 
  • zijn goed betaalbaar
  • krimpen niet bij het wassen 

Kortom: wat ons betreft is een microvezel handdoek dus echt een must voor je volgende kampeertocht of je roadtrip.

Wat zijn de nadelen van een microvezel handdoek?

Is het dan alleen maar halleluja als het gaat om microvezel handdoeken? Natuurlijk niet. Zo is de stof voor veel mensen toch een dingetje. Voornamelijk om twee redenen. Polyester en polyamide zijn niet het meest duurzaam, vanwege de productiemethode en omdat ze vaak een iets minder lange levensduur hebben dan katoen. Reden twee is dat het gevoel van een microvezel handdoek nogal typisch is. You hate it or you love it.

Waar koop je de beste microvezel handdoek? 

Onze persoonlijke favoriet is het merk Buvanha. Zij hebben ontzettend veel leuke designs en het grote voordeel van deze microvezel handdoeken is dat zand er makkelijk afglijdt. Reden daarvoor is dat ze gemaakt zijn met extreem kleine vezels, waar zelfs geen zandkorrels tussen passen. Het leuke aan de designs is trouwens dat ze zijn geïnspireerd op allerlei mooie bestemmingen. Ga op reis naar Griekenland en neem de Griekenland handdoek mee. Of neem je Malediven handdoek mee naar deze tropische eilanden. Misschien ga je binnenkort wel naar Afrika? Dan moet je zeker deze Afrika handdoek meenemen om je reis af te maken. Ben jij een geluksvogel en ga je naar Costa Rica? Dan mag deze Costa Rica handdoek niet ontbreken in jouw backpack

De Buvanah handdoeken komen in allerlei maten en kleuren, steeds met een passend zakje erbij. Van mega grote tweepersoons strandhanddoek tot normaal strandlaken en klein, handzaam formaat van 100x45cm. Die laatste zijn perfect voor tijdens een huttentocht of voor in je daypack.

microvezel handdoek Buvanha

PaklijstenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.