Photo by Baraa Jalahej on Unsplash

Dit zijn de mooiste watervallen in het Zwarte Woud

door


Watervallen en het Zwarte Woud, een combinatie die wat ons betreft een match made in heaven is. We raken namelijk nooit uitgekeken op het Zwarte Woud en staan elke keer weer versteld van wat er nog meer valt te zien in het Zwarte Woud. Zo gingen we er op roadtrip en ontdekten een groot deel van de Duitse regio. Maar om jouw avontuur bij onze oosterburen nog iets completer te maken, hebben we nu een lijstje met de mooiste watervallen van het Zwarte Woud.

Watervallen in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is een van de warmste en meest gevarieerde regio’s van Duitsland. Gevarieerd is het ontzettend, want naast de diverse landschappen, bergen en activiteiten is de regio ook erg rijk aan water. Zo zijn er meer dan 100 watervallen te vinden in het Zwarte Woud. Kortom, na of tijdens een heerlijke warme dag kan je dus heerlijke verkoelen bij een van de verfrissende oases. Vakantie, vervoer, koffers, zwembroek, check!

Triberg: de hoogste watervallen van Duitsland

We beginnen meteen met de hoogste watervallen van het Zwarte Woud én van heel Duitsland. De Triberg watervallen liggen in het hartje van het Zwarte Woud en vallen van 163 meter hoogte. Nu valt het water niet in één keer van 163 naar beneden, maar in zeven treden. Vooral na grote regenval of als het ijs aan het smelten is, komt er veel water door de rivier de Gutach. En dat zorgt voor nog grotere watervallen. Een natuurspektakel pur sang.

Watervallen Zwarte Woud Triberger Wasserfälle
Foto: Triberger Wasserfälle: © Chris Keller/Schwarzwald Tourismus

Zweribach: de sprookjesachtige watervallen van het Zwarte Woud

Iets ten oosten van Freiburg liggen de Zweribach watervallen. Een van de meest sprookjesachtige watervallen van het Zwarte Woud vallen ongeveer 40 meter. Maak een toffe hike van twee kilometer vanaf de parkeerplaats en loop werkelijk door een sprookje in het bos. Zorg ervoor dat je jezelf goed kleedt op het moment. Doordat je in het bos loopt is het er minder warm en redelijk vochtig, zorg er dus ook voor dat je goede schoenen met grip aan hebt.

Zweribach watervallen Zwarte Woud
Photo by Claudio Testa on Unsplash

Gaishöll: wilde en romantische watervallen

De wilde en romantische watervallen van Gaishöll zijn een absolute must-visit in het Zwarte Woud. De watervallen hebben in totaal 13 treden en baant zich een pad door een schlucht. Grote rotsen, mooie bruggetjes en fantastische natuur maken deze watervallen écht bijzondere. Hikers kunnen een vijf-kilometer lange wandeling maken en alle 13 treden van dichtbij bekijken.

Watervallen Zwarte Woud Gaishöllwasserfälle
Foto: Gaishöllwasserfälle: © TI Sasbachwalden

Burgbach waterval

Eigenlijk zijn alle watervallen in het Zwarte Woud sprookjesachtig, maar ook de Burgbach waterval is een absolute aanrader. Deze waterval is 32 meter hoog en daarmee een van de hoogste ‘vrij-vallende’ watervallen van Duitsland. Vanaf de parkeerplaats doe je een wandeling van ongeveer 2,5 kilometer rondom de waterval. Pak dan meteen even het viewpoint op de Burgbachfelsen mee. Wil je liever een iets langere wandeling, dan is de 8 kilometer lange Klösterle Loop een geweldige natuur-ervaring.

Watervallen Zwarte Woud Burgbachwasserfall
Foto: Burgbachwasserfall: © TI Bad Rippoldsau-Schapbach

Sankenbach watervallen

In het noorden van het Zwarte Woud vind je de Sankenbach watervallen. De watervallen hebben vier treden en vallen in totaal ongeveer 40 meter. De omgeving van Sankenbach is perfect voor wandelaars en mensen die naar verkoeling op zoek zijn. Maak een 18 kilometer lange hike, ga zwemmen in de Sankenbachsee, ga picknicken in een van de hutten en geniet van de mooie uitzichtpunten.

Wasserfallsteig is de watervallen hike van het Zwarte Woud

Combineer je graag een hike met mooie uitzichten, watervallen en plekken om te genieten van de natuur? Dan is de wasserfallsteig echt iets voor jou! Deze trail combineert namelijk twee spectaculaire watervallen met elkaar. In het zuiden van het Zwarte Woud zie je zo dus de Fahler en de Rodtnau watervallen van dichtbij. De hike zelf is 11 kilometer en begint bij Feldberger Hebelhof. Vanaf daar hike je langs de Wiese rivier, kleine ravijnen, bruggen en dus watervallen.

Nog meer watervallen in het Zwarte Woud

Uiteraard zijn er dus nog veel meer watervallen in het Zwarte Woud. Ook die zijn meer dan de moeite waard, dus check vooraf ook goed welke er dichtbij zijn en welke er op dat moment goed toegankelijk zijn. Zo kan je je goed laten informeren door Schwarzwald Tourismus. Dit toerismebureau kan je uiteraard op weg helpen met het plannen van routes of het uitkiezen van mooie watervallen.

Watervallen-Zwarte-Woud-Zweribachwasserfälle
Foto: Zweribachwasserfälle: © Chris Keller/Schwarzwald Tourismus

ActiviteitDuitslandEuropaNatuurverschijnselenTheOutdoors.nlToplijstenZwarte Woud

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.