Wij smeren ‘m… met Naïf Sun Spray

door

Met de lekkere temperaturen van afgelopen tijd, heb jij ongetwijfeld al heel wat zonnestralen meegepakt. Terrasje hier, bezoekje aan het water daar en wellicht ook nog een toffe hike tussendoor. Een goede zonnebrand mag tijdens die activiteiten natuurlijk niet ontbreken in jouw tas. Of beter nog: op jouw huid. In de supermarkten en drogisten barst het van de zonnebrandmerken die beweren de beste te zijn. Of dat bij allemaal klopt, valt te betwisten. Maar de zonnebrand van Naïf is in ieder geval goed spul. Hoe we dat weten? We hebben de Naïf Sun Spray voor je getest.

Wist je dat over zonnebrand

Er zijn twee typen zonnebrand beschikbaar: met minerale filters of met chemische filters. De meeste zonnebrandcrèmes zijn ontwikkeld met chemische filters. Deze worden direct opgenomen in de huid, waar ze de UV-straling absorberen. Minerale filters klinken een stuk fijner voor je lichaam. En dat zijn ze ook. Deze filters zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten, die een laagje over de huid vormen. Die laag reflecteert vervolgens de straling. Nadeel van de minerale filters is dat er een witte waas ontstaat.

Voor jong én oud

Naïf is ontstaan als productlijn voor babies. Want iedere ouder wil het beste spul voor zijn kind. En wat goed is voor kinderen, blijkt ook prima te gebruiken voor volwassenen. Want jij wil toch ook gewoon het beste voor jouzelf?! Kenmerkend voor Naïf is dat ze alleen natuurlijk ingrediënten gebruiken in hun producten. Zo ook in de Naïf Sun Spray SPF 30. De basis wordt gevormd door zonnebloemolie en shea boter. Daardoor smeert de spray goed uit en voelt lekker zacht aan. De minerale filters in dit product zijn samengesteld op basis van Titanium Dioxide. We hebben ons laten vertellen dat Titanium Dioxide afkomstig is van steen. Een natuurlijk mineraal dat de zon op je huid direct weerkaatst. En dat hebben we gemerkt, want de werking is top.

Smeren en keren

Wat is voor jou belangrijk aan een goede zonnebrandcrème? Waarschijnlijk moet de werking goed zijn, mogen de kosten niet te hoog zijn, mag het geen schadelijke stoffen bevatten en idealiter zie je er niet uit als een albino na het insmeren. Naïf Sun Spray SPF 30 scoort hoog op bijna alle fronten. Alleen die witte waas he.. dat is toch een beetje jammer. Gelukkig trekt de zonnebrand vrij snel in, waardoor de witte gloed maar van korte duur is. Wij laten ons er in ieder geval niet door weerhouden. Als jij dat ook niet doet, sprint dan snel naar de apotheek, Etos, Vitaminstore, Holland & Barrett, een warenhuis of naar de website naifcare.com.
Good vibes only: Naïf doneert voor iedere verkocht product € 0,50 aan KWF Kankerbestrijding.

P.s. #1 – Toch niet helemaal goed gesmeerd? Naïf heeft ook een mega fijne after sun die de huid verkoelt en kalmeert.

P.s. #2 – 1+1=2. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Naïf. Want samen is meer dan alleen.

Duurzaam levenGezondheidTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.