Nieuw Zeeland toont de vele gezichten van Down Under

door

Precies aan de andere kant van de wereld ligt het land waar elk avontuurlijk hart sneller van gaat kloppen: Nieuw Zeeland! En dat van ons Nederlanders nog een beetje extra, want Nieuw Zeeland is ontdekt door een Nederlander! Abel Tasman voer met zijn schepen langs de westkust van Nieuw Zeeland en vond deze kust zoveel op de kustlijn van onze eigen provincie Zeeland lijken, dat hij zijn ontdekking daarnaar heeft vernoemd. Hij is overigens nooit aan land geweest, maar daar zullen we verder niet over uitweiden. Kijk, we zijn nog niet eens begonnen en je hebt eerste leuke feitje al te pakken.

Roadrebelz Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland bestaat uit twee hoofdeilanden, het noorder- en zuidereiland, en nog allerlei kleinere eilanden waar de Maori’s (de oorspronkelijke bevolking) en de Kiwi’s vredig leven. Ondanks dat Nieuw Zeeland maar liefst zes keer groter is dan Nederland, zijn er ‘maar’ vier miljoen inwoners voor wie Aotearoa (Māori woord voor ‘The land of the long white cloud’) hun thuis is. Maar alleen zijn ze niet, er wonen namelijk ook 5 miljoen koeien en meer dan 30 miljoen schapen!

Nieuw Zeeland feiten

Nog geen genoeg van de feitjes? Nog een paar dan. Ondanks dat Australië het buurland is, zijn er in Nieuw Zeeland geen dieren op het land die je iets aan kunnen doen. Geen slangen, schorpioenen of beren. Het nationale dier is de Kiwi, een vogel waarvan de vleugels zo kort zijn dat ze niet kunnen vliegen. Rugby is de meest populaire sport. Nieuw Zeeland heeft de eerste commerciële bungy jump ter wereld geopend. En last but not least, de film Lord of the Rings is in Nieuw Zeeland opgenomen. De regisseur van de film, Peter Jackson, was een Nieuw Zeelander en hij heeft gezegd dat hij geen ander land kon voorstellen waar de film beter gefilmd kon worden. Daarmee wees hij naar de veelzijdigheid van het land en de schitterende, ongerepte natuur.

De ongerepte natuur van Nieuw Zeeland

Het is precies dat laatste, de ongerepte natuur, dat ons begin 2018 liet besluiten om een jaar naar Nieuw Zeeland af te reizen en al dit moois met onze eigen ogen te zien. En wij kunnen het bevestigen, nooit eerder zijn we in een land geweest waar je in een relatief korte tijd zoveel verschillende landschappen doorkruist als in Nieuw Zeeland. Zullen we een paar voorbeelden geven?

Bergen

Onze favoriet: bergen! Voor deze view waren we 5 uur in de ochtend in het donker vertrokken, om vervolgens na 4 uur klimmen en klauteren nog net het spektakel van de opkomende zon te kunnen zien.

De meren van Nieuw Zeeland

De meest blauwe meren waar je heerlijk in kunt zwemmen. Wat we dan ook altijd deden na een hike.

Bungeejumpen

Adrenaline activiteiten ten top, zoals bungee jumpen van 134 meter! Zou jij het durven?
Nieuw Zeeland Bungeejump

Tropische stranden

Tropische stranden met blauwe zeeën, die dan weer geen tropische temperaturen hebben.

Nieuw Zeeland strand

Vulkanen

Middle Earth met onder andere de bekende vulkaan uit Lord of the Rings: Mt Doom. Er schijnt voor een vermogen aan ringen in de vulkaan te zijn gegooid door toeristen.

Regenwouden

Bossen waarbij je het gevoel hebt dat je door de jungle van Azië loopt, maar dan minder warm. Deze gebieden vind je onder andere in de Coromandel en de west kust van het zuider eiland.

Gletsjers

Er zijn er talloze in Nieuw Zeeland, onder andere werelds steilste gletsjer waar je met een commerciële tour overheen kunt lopen. Hele toffe ervaring.
Nieuw Zeeland Gletsjer

Wat te verwachten

In ons jaar hebben wij bijna het hele land gezien en hele dikke hikes gedaan, hebben we in helikopters gezeten, op gletsjers gelopen, dolfijnen en orka’s gespot, zijn we uit een vliegtuig gesprongen en hebben we in de meest heldere (en koudste!) meertjes gezwommen. Maar dit houden we niet voor ons zelf, we willen jullie graag meer vertellen en vooral laten zien hoe mooi Nieuw Zeeland is. Daarom starten we met deze serie artikelen, waarin we elke keer één van de hikes of andere activiteiten die je in Nieuw Zeeland kunt doen uitlichten. Jij hebt elke keer dan een reden om je vriend, vriendin, vader, moeder, oom, tante, broer of zus te stalken met redenen om naar Nieuw Zeeland te gaan!

Nieuw Zeeland RoadrebelzAls jullie vragen hebben of meer over iets willen weten, laat dan vooral een comment achter hieronder. En om alvast op te warmen:

Het beste van Nieuw Zeeland vanuit de lucht:

Het beste van Nieuw Zeeland met de GoPro:

NatuurgebiedenOceaniëTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

2 reacties. Reactie plaatsen

  • Tof! Ik ga in oktober dit jaar naar Nieuw Zeeland, met m’n moeder, dus ik hoef niemand meer over te halen gelukkig 😀 Maar inside information is meer dan welkom, zowel de protips als de ‘hier moet je weg blijven’-tourist traps. Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.