Ocean Film Tour; het prachtigste van de oceaan bij jou thuis

door

De oceaan, misschien wel hét grootste onbekende deel van de aarde. Het is fascinerend wat er allemaal in gebeurt. Van de dieren tot wat wij als mensen ermee doen. En weet je wat nou zo tof is? De Ocean Film Tour haalt the big blue gewoon naar je huiskamer toe. Zeven jaar lang presenteren ze ons al de beste video’s die in het teken staan van de oceanen. Dit jaar word je meegenomen in de verhalen en de ervaringen die door de jaren heen zijn vastgelegd. Een ‘Best of the Oceans‘ kun je wel zeggen. En dat wil je niet missen.

Vandaag, 8 juni 2021, is het World Oceans Day. Speciaal voor deze dag brengen we de Ocean Film Tour nog even onder jouw aandacht. Want zeg nou zelf: dit is toch de ideale dag om de beste films van de oceanen te bekijken?!

Best Of Ocean

In die zeven jaar heeft Ocean Film Tour flink wat archief verzamelt. Voor deze editie hebben ze, uit al deze films, de beste gekozen. En deze worden aan jou getoond! In drie afleveringen vaar je door de meest indrukwekkende avonturen. Verderop vertellen we welke films je kunt verwachten in de diverse afleveringen. Maar eerst leggen we nog even uit waar je de film tour kunt streamen.

Waar te streamen?

Sinds 24 maart zijn de afleveringen te streamen via Outdoor Cinema. Outdoor Cinema is een streamingsdienst waar je de mooiste outdoor-, avonturen- en wildlife-films kunt bekijken. Het is mogelijk om de drie Ocean Film Tour afleveringen van dit jaar apart te huren of een bundel nemen. Voor €9,99 krijg je toegang tot één van de drie afleveringen. Je kan er dus ook voor kiezen om een bundel te nemen, dit kost je €19,99. De kaartjes zijn te bestellen via de website van Ocean Film Tour en via Outdoor Cinema.

Zeven jaar op de zeven zeeën: Het programma

Episode 1

The other shore – The Diana Nyad story

In 2013 schreef Diana Nyad geschiedenis. Zij was de eerste die de gevaarlijke non-stop zwemroute van Cuba naar Florida aflegde. Zonder haaienkooi. 53 uur lang heeft zij gezwommen. De film laat de levensvisie van deze moedige vrouw zien en de vijf verschillende pogingen om van Cuba naar Florida te zwemmen.

Surfer Dan

Brain freeze. Daar zegt Dan Schetter geen nee tegen. Deze koelbloedige surfer wilde iets anders dan de standaard surfoorden. De palmbomen, de tanlines en excuses om het niet te doen ruilde hij in voor iets heel anders. Hij besloot om te gaan surfen op Lake Superior. Dat is misschien nog niet speciaal, maar wel als je dit in de winter doet. En dan ook nog eens tijdens een winderige winterstorm. Wijkend voor de ijsschotsen gaat surfen op deze plek, en met dit weer, hem zeker niet in de koude kleren zitten. Niks maakt je hoofd helderder dan een duik in het koude water. En dat is precies wat hij nodig had na zijn drinkgewoontes. Nuchterheid en helderheid. Inspirerend en misschien zelfs motiverend.

Diving deep – Het leven en de tijden van Mike deGruy

We nemen je mee naar Mobile, een plaats in Alabama. De plek waar vijf oceanen bij elkaar komen. Het kan niet anders dan dat hier mensen geboren worden die hun liefde voor de oceaan met zich meedragen. Mike deGruy is daar één van. Na het behalen van zijn diploma vond hij een camera. Of beter gezegd, de camera vond hem. Dit was het begin voor zijn weg van oceaanverkenning en educatie.

Mike werd één van de meest productieve en bekwame oceaancinemafotografen. En niet alleen dat, ook was hij sterk voorstander van de bescherming van de oceaan (wat we eigenlijk allemaal een beetje moeten zijn). Hij was getuige van de zorgwekkende toestand van de oceanen. De rode draad door de film heen is wat deGruy in al zijn werk uitstraalde en nog steeds uitstraalt: een gevoel van verwondering.

Episode 2

Chasing the Thunder

Thunder, een illigale vistrawler die tien jaar lang smerige miljoenen verdiende. Tot de oceaanactivisten van Sea Stephard ze in het vizier kregen. 10.000 mijl achtervolgde de Sea Stepherd de stropers door de wateren waar zij doorheen gingen. Thunder had als doel jagen op beschermd wild dat leeft in de oceanen. Sea Stepherd had als doel het jagen op Thunder. 110 dagen duurde de epische achtervolging op zee, door drie oceanen en drie zeeën. Het laat zien dat waar regeringen falen, internationale bemanning en kapiteins op overtuiging en veerkracht het verschil kunnen maken. Een spannende maar boeiende film.

Julie

Julie Gautier groeide op als kind van de oceanen. Vrij duiken en speervissen waren haar tweede natuur. Haar passie ligt bij het creatieve proces. En dit is wat haar zo bijzonder maakt. Zij combineert haar liefde voor dans met de liefde voor vrij duiken. Met deze samenstelling leidt ze je naar de nieuwe gebieden van de oceaan.

View from a Blue Moon

Hawaii is misschien wel dé perfecte speeltuin om kampioen van de golven te worden. Het paradijs voor surfers. En de geboorteplaats van John Florence. Samen met zijn beste vrienden en collega-surfers ontdekt hij de beste surfplekken van de wereld. Van de Stille Zuidzee tot Zuid-Afrika, John slaagt erin om keer op keer surfen in zijn puurste vorm te herontdekken. Prachtige 4k-beelden die de meest spectaculaire rides combineren met actiebeelden. Hierdoor één van de beste films van het seizoen.

Episode 3

The weekend sailor

Het legendarische verhaal van een man waar de zeilwereld nog niet klaar voor was. In 1973 werd de eerste Whitbread Round The World Yacht race gehouden. 27.000 mijl op zee, startend vanuit Portsmouth, Engeland. Hier stonden niet alleen de beroemdste zeilteams aan de start, maar ook Ramón Carlín, oftewel The Weekend Sailor. Met op zijn boot vrienden en familie met bijna geen zeilervaring. Dit vraagt om problemen. En toch gebeurt er iets wat waarschijnlijk niemand had verwacht…

The Accord

Voor degene die willen gaan surfen in IJsland, weet wat je te wachten staat. De natuurkrachten zijn hevig aanwezig op dit eiland. Vooral de grimmige Noord-Atlantische wind. Voor surfer Heiðar Logi Elíasson is deze wind een roodbaardige dronkaard, onvoorspelbaar en grillig. En juist dat spreekt hem aan. Het laat je zien wat voor paradijs IJsland wordt wanneer surfer en wind broeders worden.

Sonic Sea

De oceaan, dat is toch dat prachtige blauwe, heldere water waar oneindig veel leven in te vinden is? Klopt, maar dat was het. Op dit moment zijn wij mensen dit beeld aan het verpesten. Sonic Sea brengt in beeld wat de effecten zijn van onze oceaangeluidsvervuiling. Want dat is één van de oorzaken van het aanspoelen van walvissen en meer. Misschien een oorzaak die je niet snel zou verwachten, maar o zo belangrijk is.

Paradigm Lost

Totale waterman Kai Lenny, kitesurfer, windsurfer en big-wave, tow-in en stand-up paddle surfer. Sinds zijn vijfde staat hij al op een surfplank en wordt beschouwd als uitzonderlijk talent. Hij laat ons de ultieme watersportactie in verschillende stijlen zien. Dit op de allerbeste plekken. Heerlijke inspiratie om nieuwe dingen te gaan proberen.

EntertainmentEventkalenderTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.