Outdoor kids die beter zijn in hun sport dan jij en ik

door

“Jong geleerd is oud gedaan”, zo luidt het spreekwoord. Maar de ene krijgt jong meer gedaan dan de ander. Sommige kids zijn zo goed, dat ze zelfs een hoop volwassenen voorbij stevenen. Ze draaien hun hand niet om voor een potje off-piste skiën, extreme mountainbiken, stijle wandklimmen, etc. Dat geldt in ieder geval voor deze outdoor kids. Watch and learn!

Amazing outdoor kids

Kai Jones

De vader van Kai Jones maakt al jarenlang de meest indrukwekkende skifilms. Daarvoor is hij dagelijks in, op of om de sneeuw te vinden. Zijn zoontje weet dan ook niet beter dan dat skiën erbij hoort. Ook hij is al van jongs af aan niet weg te slaan uit de sneeuw. Met als gevolg dat Kai Jones op 11-jarige leeftijd niet onder doet voor de meeste pro’s op het gebied van toerskiën en off-piste skiën. Tijd voor zijn vader om een nieuwe (korte) docu te maken. Dit keer met zijn zoontje Kai in de hoofdrol. Die film bleef niet ongezien. De video bemachtigde in 2019 zelfs een plek in het Banff Mountain Film Festival.

Brooke Raboutou

Dat meisjes net zulke onbevreesde outdoor kids zijn als jongen, bewijst Brooke Raboutou wel. Op 9-jarige leeftijd brak ze het eerste record van jongste klimmer die een V10 en daarmee een 5.13b voltooide. Op 10 jarige leeftijd ging ze voor een V11 en werd ze het jongste meisje ooit dat een 5.13d beklom. Nu is ze 11 jaar en is ze de jongste vrouw die een 5.14b voltooide. Hiermee behoort ze tot de <1% van de klimmers in de wereld die deze super lastige uitdagingen überhaupt aangaat. Maar ook hier geldt: er vallen geen appels van een perenboom. Haar ouders zijn allebei voormalig wereldkampioen klimmers. Haar moeder coacht haar al sinds ze kan kruipen en haar vader heeft het hele huis van binnen en buiten omgetoverd tot klimwalhalla.

Crosby Zimmerman

Crosby Zimmerman kreeg zijn eerste (loop)fietsje toen hij 1 jaar was. Het was geen liefde op het eerste gezicht. Uiteindelijk bleek het fietsje gewoon een half jaartje te vroeg te zijn geweest. Vanaf dat moment was fietsen zijn favoriet. Al snel bleef het niet alleen bij een gewone fiets. Die werd ingeruild voor een mountainbike. Toen hij op een dag met zijn vader aan het mountainbiken was en Crosby op volle snelheid over een rots heen sprong, die andere mountainbikers zeker links laten liggen, wist zijn vader dat het menens was. Ondertussen is Crosby 6 jaar en vindt hij wedstrijd rijden het beste wat er is. Want dan win je trofeeën enzo.

EntertainmentMet kidsTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.