Ga jij dit jaar op outdoor vakantie in Hongarije?!

door

Zeg je Hongarije, dan denk je waarschijnlijk vooral aan Boedapest. De bekende hoofdstad, gelegen aan de Donau. Toch heeft Hongarije zo veel meer te bieden. En dan ook nog eens op outdoor gebied. Je vindt er een grote verscheidenheid aan natuurlijke landschappen en zelfs prachtige, ongerepte natuur. Als we over een tijdje weer mogen reizen, dan is dit mooie land in Centraal-Europa dus zeker het overwegen waard. Wij nemen je alvast mee naar twee plaatsen die jij als natuurliefhebber absoluut niet mag missen tijdens jouw vakantie in Hongarije.

Vakantie in Hongarije

Wist je dat Hongarije in het hart van Europa ligt? De grote rivier, de Donau, stroomt er dwars door de hoofdstad Boedapest, waarna het zijn weg vervolgt naar het zuiden des lands. Eindeloze vlaktes, bossen, meren en thermale baden, je vindt het allemaal in Hongarije. Waar het land tot een paar jaar geleden nog wat achterbleef qua gastronomie, is daar nu niets meer van te merken. In de hoofdstad kom je op bijna iedere hoek van de straat bistro’s, restaurantjes en street food tegen. Ook op het platteland weten ze steeds beter wat goed, lokaal eten en drinken is. Een perfecte combinatie dus voor een geweldige (outdoor) vakantie in Hongarije.

vakantie in Hongarije

Hortobágy National Park

Boedapest is een mooie stad, maar 200km oostwaarts vind je iets nog veel mooiers. Hortobágy National Park was het eerste nationale park in Hongarije. Het park kreeg deze bestemming in 1973 en werd in datzelfde jaar ook meteen toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bijzonder aan dit park is dat het wordt gezien als de grootste steppe in Europa. Denk aan eindeloze, uitgestrekte vlakten, maar ook aan waterrijke natuurgebieden. De mensen die er wonen, kenmerken zich door bijzondere folklore en diepgewortelde tradities. Het is een echte agrarische regio met karakteristieke huizen met rieten daken. Een regio die dus totaal het tegenovergestelde is van Boedapest. Je kunt je vast voorstellen dat je hier geweldig kunt wandelen. Een toffe ervaring voor mensen die buiten de gebaande paden willen reizen.

vakantie in Hongarije

Het Balatonmeer

Wil je het liever dichterbij Boedapest zoeken? Dan is het Balatonmeer een echte topper! Op een uur rijden van de grote stad vind je dit pareltje. Met een lengte van 79 kilometer en een breedte van 15 kilometer, is het Balatonmeer het grootste, natuurlijke zoetwatermeer in Midden-Europa. Dat zoete water is afkomstig van een hoop kleine beekjes en bronnen. Het wordt omgeven door mooie bergen en uitgestrekte vlaktes. Dat maakt het meer niet alleen geschikt voor een verscheidenheid aan watersporten, maar ook voor fietsliefhebbers. Er loopt namelijk een fietspad rond het meer, dat ideaal is voor sportievelingen die het diverse landschap van dichtbij willen ervaren. Vooral in het voorjaar is dit the place to be, omdat de natuur dan in al zijn glorie ontwaakt. Maar ook de late zomer is een aanrader. Rondom het Balatonmeer zijn namelijk een hoop wijngaarden te vinden, waardoor er rond het oogstseizoen van alles te doen is op wijngebied.

EuropaInspiratieTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.