Waar regendruppels vooral wél goed voor zijn

door


In Nederland is het bijna daily business. Regendruppels zijn helaas een veelvoorkomend iets waar niet altijd iedereen even blij mee is. Maar om nu niet te negatief over te komen gaan wij kijken waar die regendruppels wél goed voor zijn. Hoe fijn is het namelijk om, aangezien het hier vaak toch regent, dit om te kunnen zetten in iets leuks. We gaan eens kijken wat we allemaal met dat gedruppeld kunnen doen.

It’s a rainy day…

Regen is niet alleen goed voor de natuur, maar ook wel voor ons. Misschien niet helemaal iets wat je verwacht, maar zeker iets om uit te proberen. Want je kan er zoveel meer mee dan dat je zou verwachten. Benieuwd wat jij allemaal kunt doen met al die regendruppels? Lees dan vooral even verder.

Van wolk naar water, wat zijn regendruppels eigenlijk?

Eerst gaan we even kijk naar wat regendruppels eigenlijk zijn. Je vindt overal water, denk aan rivieren, sloten en oceanen. Dit water verdampt en gaat de lucht in. In de lucht vormt dit water een wolk. Elk van die kleine verdampte druppels in de wolk worden telkens tegen elkaar aangestoten. Deze kleine druppels vormen op een gegeven moment samen één grote druppel. Wanneer deze druppels te zwaar worden, vallen ze, wat we regen noemen. 

Regendruppels op paraplu
Photo by freddie marriage on Unsplash

Dan nu waar al die regendruppels wél goed voor kunnen zijn

Er zijn namelijk genoeg punten op te noemen waar als die regen wel goed voor is. Kan je ze niet zo snel opnoemen? Dan geven wij je een duwtje in de rug.

Regendruppels zijn goed voor je haar

Je zou het waarschijnlijk niet verwachten, maar de regendruppels zijn goed voor je haar. Dit komt omdat er in regenwater minder kalk zit dan het water wat uit onze douchekop komt. Hier word je haar dan weer wat zachter van. Tuurlijk is het regenwater wel iets minder schoon dan het water uit je kraan, maar je moet iets om er goed uit te zien toch? Daarbij zorgt het er ook voor dat er een soort slag in je haar komt. Tuurlijk is het regenwater wel iets minder schoon dan het water uit je kraan, maar je moet er iets voor over hebben om er goed uit te zien toch?

Het ruikt lekker

Een beetje subjectief is deze wel, maar ik denk dat vele het ermee eens zijn. Als je in de regen buiten loopt of na een flinke bui een frisse neus gaat halen, ruik je dat het heeft geregend. Denk maar eens aan een herfstwandeling wanneer het net geregend heeft. Het leuke is, dit fenomeen is onderzocht. Deze typerende geur is de mengeling van bepaalde stofjes van planten met regen. De geur zorgt ervoor dat we ons kalmer gaan voelen. Wil je helemaal tof doen met de volgende wandeling, dan kan je de naam van dit ook nog benoemen: petrichor. En deze geur laat ons energieker voelen. Mocht je even in een dipje zitten of heel de dag binnen zijn, dan is een wandeling in/na de regen best wel een goed plan.

Blad met regendruppels
Photo by Aaron Burden on Unsplash

Ga sporten in de regen

Hm wolkje aan de lucht, we slaan dat rondje hardlopen maar even over. Ja schuldig, deze uitspraak komt regelmatig voor. Maar eigenlijk zouden we die moeten ombuigen naar: yes een wolk, het gaat regenen dus ik ga mooi even buiten sporten! Er zit als het regent namelijk meer zuurstof in de lucht. Dit betekent dat je onder het sporten meer zuurstof tot je kan nemen. Dit zorgt ervoor dat je intensiever kan trainen en sneller herstelt. Volgende ronde in de regen dan maar?

Laat je innerlijke topfotograaf naar boven komen

Want hoe leuk zijn de effecten die al die regendruppels maken? Ga maar eens op pad als het regent en het laat je verrassen wat voor gave foto’s je hieruit kunt halen. Denk aan de weerkaatsing van een plas, kleine regendruppels op een blaadje of maak bijvoorbeeld een boomerang. Neem wel voor de zekerheid een paraplu mee, zodat je apparaten niet nat worden. Wil je wat tips? Wij hebben een artikel geschreven over het fotograferen in de regen.

Photo by Fabio Jock on Unsplash

Het maakt je productiever

Als je deze hoort, dan klinkt die best logisch. Regenachtig weer zorgt ervoor dat je productiever bezig bent. Het leid je namelijk niet af. Zonnig weer doet dat wel. Want hoe irritant kan het zijn dat jij binnen moet werken, maar je je vrienden lekker ziet chillen op het terras? 

Perfect timing voor een paar goede series

Na al die buitenactiviteiten mag je heus wel even naar binnen als het regent. Zet een kop thee, trek je huispak aan en nestel jezelf heerlijk in op de bank. Favoriete serie aan en gaan! En dan de tikkende regendruppels op het raam op de achtergrond. Regen is zo vervelend nog niet. 

Last but nog least: na regen komt zonneschijn

We sluiten af met een oud gezegd. En die luidt: na regen kom zonneschijn. We kennen hem allemaal en past hier dan ook top bij. Want iedereen weet dat die flinke regenbui een keer moet stoppen. En dat na dat stoppen ook een keer het zonnetje om de hoek komt kijken. Dus even helemaal klaar met de regen? Hou dan vooral deze in je achterhoofd. 

Regen en zonneschijn
Photo by Robert Ritchie on Unsplash

InspiratieTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.