Met een VR experience beleef je de vetste ‘reizen’

door

Nu de coronacrisis ons doen en laten beperkt, komt de creativiteit van mensen naar boven. We kunnen even niet reizen, niet naar festivals en geen bergen beklimmen. Gelukkig biedt de digitale wereld wel eindeloos veel alternatieven. Zo brengen bijvoorbeeld festivals de beleving naar bezoekers door middel van livestreams en maakt VR experience het mogelijk toch de wereld te ontdekken.

VR experience

Virtual Reality, ofwel VR, bestaat inmiddels al een tijdje. De eerste stapjes op aarde werden al gezet in 1980. Doordat we momenteel niet kunnen reizen, is een toffe VR experience nu relevanter dan ooit tevoren. Waar je vroeger bij VR dacht aan ‘pixelige’ beelden en houterige digitale trekpoppen, zijn er nu experiences waar je ‘u’ tegen zegt. Dit zijn de vetste reiservaringen met Virtual Reality!

Lees ook: Meer bewegen terwijl je binnen zit? Zo maak je de mooiste doe-alsof-hikes

VR experience
Foto: Manny Moreno

De ultieme Everest ervaring vanuit huis

We beginnen de lijst een knaller van een VR experience. De bekendste en hoogste berg van de wereld is de Mount Everest. Menig bergbeklimmer probeerde dit monster te beklimmen. Nadat de wereldberoemde klimmer Ueli Steck in 2017 stierf tijdens een poging de Everest te beklimmen, gingen zijn vrienden de uitdaging aan. In deze VR experience volg je Jonathan Griffith en Sherpa Tenji wanneer zij in de voetsporen treden van hun vriend. Je krijgt de meest epische VR-locaties te zien!

Een virtuele reis naar Patagonië

Eerder lieten we de schoonheid van Patagonië al zien aan de hand van de mooiste foto’s. Door deze gave VR experience wordt deze ervaring naar een nog hoger lever getild. Je maakt een reis naar het zuidelijkste gebied van Zuid-Amerika en stapt in de wereld van het prachtige Patagonië. Het bedrijf Specterras maakt deze ervaring mogelijk voor maar € 3,99. Goedkoper gaat een reis naar de andere kant van de wereld niet worden.

Google Earth VR experiences

Google is de oplossing voor een hele hoop dingen. Het beantwoordt al je vragen en is de grootste inspiratiebron die er bestaat. Met Google Earth kan je zelfs de hele wereld verkennen. Wat nu als dat laatste wordt gecombineerd met Virtual Reality? Dan gaat er een deur van mogelijkheden voor je open. Ontdek de wereld met Google Earth in VR style!

Verken verlaten terrein in The Chernobyl VR-Project

Alsof het nog niet vet genoeg was, heeft PlayStation nu een VR experience gemaakt waarin je plekken kan bezoeken die in real life niet allemaal toegankelijk zijn. Het Chernobyl VR-project is een virtuele ervaring waarmee je de spookstad Pripyat en de kerncentrale van Tsjernobyl kunt bezoeken. Ben je altijd al gefascineerd door de verhalen rond deze kernramp? Dan is dit je kans!

EntertainmentTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.