Maak jezelf klaar voor reizen na Corona

door

2020 was een bijzonder jaar, waarin we nauwelijks naar het buitenland konden reizen. Wij, en velen met ons, hebben veel hoop gevestigd op 2021. Wat zou het fijn zijn als we dit jaar onze backpack of koffer weer kunnen pakken! Tot die tijd vermaken we ons met inspiratie opdoen, een fotoboek maken en andere voorpret. Wil jij ook alvast een beetje in de stemming komen? Wij hebben vijf activiteiten voor je op een rij gezet waarmee jij je klaar kunt maken voor reizen na Corona.

reis klaar maken
Foto: Leio McLaren

Reizen na Corona

#1 Maak je koffer schoon

Je koffer schoonmaken, het klinkt als een simpel klusje. Maar het is z’n typisch taakje dat iedereen altijd maar uitstelt. Daarom is het nu de tijd om dit te gaan doen. Pak de stofzuiger erbij, vul een emmertje met water en ga aan de slag. Je wilt niet weten wat die koffer van jou allemaal heeft meegemaakt tijdens het transport en door wie hij allemaal is aangeraakt. Dus misschien nog een desinfecterend doekje eroverheen en hij is klaar om weer terug de kast in te gaan.

#2 Organiseer je toilettas

Veel mensen hebben speciaal voor de reizen die ze maken een aparte toilettas. Het kan dan handig zijn om deze eens grondig uit te gaan zoeken. Heb je nog genoeg shampoo? Is de tandpasta niet allang over de datum? Merk je al snel dat je niks meer in huis hebt, maak dan een lijstje met jouw travel essentials. Zodat je gelijk naar de winkel kunt gaan of dat je een alvast een lijstje klaar hebt liggen voor als je op reis gaat. Check gelijk even of je alle andere reisbenodigdheden wel in huis hebt en schrijf ze anders erbij op je lijstje.

#3 Plan alvast je reis

Je kan dan misschien nog niet direct op pad naar jouw favoriete vakantiebestemming, dit houdt niet in dat jij je niet kunt gaan oriënteren. Een reis plannen kost namelijk altijd veel tijd maar als jij al ongeveer weet wat je wilt gaan doen, zal het ‘echte’ plannen straks alleen maar makkelijker gaan. Kijk dus alvast waar je graag heen zou willen reizen, in wat voor soort accommodatie je wilt verblijven, welke activiteiten je wilt gaan doen, of er excursies in de buurt zijn en misschien zelfs al op welke plekken je wat wilt gaan eten of drinken. Dit kan overkomen als extreem voorbereid, maar dan ben jij wel degene die zonder al te veel stress zijn volgende vakantie boekt.

reizen na Corona
Foto: Dino Reichmuth

#4 Bepaal je budget

Het kan zo zijn dat jij de afgelopen periode minder hebt verdiend of dat je juist goed aan het sparen bent. In beide gevallen kan het handig zijn om elke maand een deel apart te zetten voor als je weer kunt reizen na Corona. Hierdoor heb je misschien al een groot deel of je gehele reis bij elkaar gespaard waardoor je bij het boeken deze grote uitgaven minder zult merken. Hierbij kan het ook handig zijn om van te voren al een maximaal budget vast te stellen. Zodat je de komende maanden echt een goal hebt.

#5 Maak iets van je vakantiefoto’s

Na een prachtige trip door bijvoorbeeld Midden-Amerika kom je ongetwijfeld thuis met een overvolle fotorol op je telefoon en ook op je camera kan er geen foto meer bij. Maar dan komt het deel dat iedereen herkent. Je post een paar foto’s op social media en de rest zet je op een harde schijf die daarna in de kast verdwijnt. Het is tijd om hier verandering in aan te brengen. Om al je muren vol te gaan hangen met vakantiefoto’s kan wat veel worden en ook in de kosten flink oplopen. Een handige tip kan zijn om na iedere reis een fotoboek te maken. Hierdoor heb je geen fotoboeken met duizenden foto’s, maar maak je het juist overzichtelijk en behapbaar voor jezelf.

reizen na Corona
Foto: Josh Hild

InspiratieTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.