Review ANIMØ Original skibril: stijlvol met kwaliteit

door

De zon schijnt, de pistes zijn hagelwit en ik sta klaar om de eerste meters te maken in Oostenrijk. Deze wintersport doe ik dat met een nieuwe skibril: de Original van ANIMØ. ANIMØ gaat met de skibril Original voor stijl en kwaliteit. Stijl biedt ANIMØ door met maar liefst 27 verschillende combinaties van de Original altijd de ultieme match te bieden voor jouw outfit; kwaliteit door het draagcomfort en het optimale zicht tijdens het skiën. Maar, maakt ANIMØ het waar met de Original? De ultieme test volgt tijdens een week wintersport in Ischgl.

Stijlvolle skibril Original in 27 combinaties

Op de website van ANIMØ vind je de ene na de andere geweldige combinatie die past bij jouw outfit. Is zwart-wit jouw combinatie? Dan is The Icebear van ANIMØ jouw skibril. Kies vervolgens een van de vier lenzen en je hebt een skibril die perfect matcht met jouw nieuwe skipak tijdens wintersport. De naam Original kan ook zeker een knipoog zijn naar de namen van de kleurencombinaties. Met namen als The Black Mamba, The Leopard, The Flamingo en The Red Panda verdient ANIMØ zeker de originaliteitsprijs voor namen van skibrillen. Qua namen en zeker ook qua stijl, is er voor ieder persoon wat moois te vinden. Zoals ANIMØ zelf zegt: “Verschillende designs. Voor verschillende mensen.”

Animo Optics skibril

Exclusieve ANIMØ kortingscode:

Met code ’theoutdoors’ krijg je een exclusieve korting op jouw bestelling in de webshop.

De lenzen van ANIMØ bieden stijl en kwaliteit

De Original maakt met het perfecte zicht grote indruk wanneer ik op de piste sta. De geteste blauwe lens heeft een VLT*-percentage van 15% (Cat. S3), ideaal voor een zonnige dag op de piste. En dat is letterlijk en figuurlijk te zien. Met de keuze in kleuren lenzen biedt ANIMØ voor iedere wintersporter de juiste stijl. En dat niet alleen: de verschillende kleuren zijn ook in verschillende weersomstandigheden te gebruiken. Met de zwarte lens (VLT 6%), de zilveren, rode en blauwe lens (VLT 15%), de roze lens (20 %) en de gele lens (VLT 70%, inbegrepen bij elke bril) is er voor alle weersomstandigheden een stijlvolle en kwalitatieve lens te kiezen voor jouw ANIMØ Original.

*VLT staat voor Visible Light Transmission. Dit geeft aan hoeveel licht de lens doorlaat. Hoe hoger de VLT, hoe beter de lens is in slechtzichtomstandigheden. Dus juist hoe lager de VLT, hoe beter de weersomstandigheden zijn.

ANIMØ gaat voor statement tijdens wintersport

In 2020 is ANIMØ opgericht door skiliefhebbers met een passie voor skiën en stijl. Ze wilden geen goggle gaps meer, de verkeerde lens of designs die niet matchten met de outfits. ANIMØ wil het skileven vieren. Zoals ze zeggen: La Vie En Ski. Skiën is voor het skibrillenmerk een lijfstijl. En bij die lijfstijl hoort de juiste skibril. Ga je ook met kinderen op wintersport? Dan heeft ANIMØ ook voor hen toffe skibrillen-designs van de Original. En juist in het Ibiza van Oostenrijk is stijl en kwaliteit de standaard.

Levenslange garantie op de skibril van ANIMØ

Zoals gezegd, gaat ANIMØ met de Original-skibril voor stijl én kwaliteit. Ze geloven zo in de kwaliteit dat er een levenslange garantie geldt voor de frames en straps. Mocht een lens beslaan of ‘lek’ zijn, vervangt ANIMØ deze ook gratis. Uiteraard is schade of slijtage bij normaal gebruik hiervan uitgezonderd. Deze service geeft de koper een zekerheid die je niet bij ieder merk krijgt. Kwaliteit zit bij ANIMØ niet alleen in de bril, maar dus ook in de service.

ANIMØ Original skibril

Bestellen betekent het totaalpakket van ANIMØ

Over service gesproken: mocht je de Original online bestellen, dan krijg je niet alleen maar even een skibril. Die mooie, bij je outfit passende skibril wordt in een totaalpakket afgeleverd. Naast de bestelde skibril, ontvang je ook een slecht-weerlens (de gele lens met VLT van 70%), een hardcase, pouch en twee lensbeschermers.

Plug & play lens op een skibril

Schrik niet (dat deed ondergetekende wel) van je lens. Deze lens is met een soort plug & play manier bevestigd op het montuur van de Original. Het montuur zie je vanaf de voorzijde trouwens helemaal niet, wat (on)opvallend mooi is. Maar hoe zit de lens dan bevestigd? Hier komt het: via magneten in je lens en montuur. Zo kan het gebeuren dat je bij het af- en opdoen van je skibril opeens een lens in je handen hebt. Dus schrik niet, dit heeft ANIMØ zo bedoeld. Wel zo makkelijk als de weersomstandigheden veranderen en je een andere lens goed kan gebruiken. Mocht je trouwens normaal een bril dragen, check dan ons artikel over een skibril op sterkte.

De specs van de ANIMØ Original

  1. Gewoven strap
  2. Anti-slip en makkelijk verstelbaar
  3. Voorkomt een goggle gap bij nieuwe(re) helmen
  4. De dubbellaagse lens voorkomt beslaan
  5. De UV400 lens biedt 100% UVA en UVA bescherming
  6. De lens heeft speciale anti-fog coating
  7. Verschillende lenzen met verschillende VLT: 70% – geel (bij elke bestelling), 6% – zwart, 15% – zilver, rood en blauw, 20 % – roze

Eindoordeel van de Original skibril van ANIMØ

Voor een test konden de omstandigheden in het mondaine Oostenrijkse Ischgl niet beter zijn. In een week wisselden sneeuw, bewolking en een strakblauwe lucht met felle zon zich regelmatig af. Met de Original maakt ANIMØ haar statement waar: stijl en kwaliteit. Het draagcomfort is optimaal. Het zicht door de lenzen is top. Over smaakt valt niet te twisten, dus zeg ik: een geweldig, mooie skibril. Tijdens de test droeg ik The Icebear met blauwe lens. Strak in uitstraling, waar de ‘montuurloze’ lens in het oog springt. ANIMØ Original, de test is geslaagd!

Koop online de skibril van ANIMØ

Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe skibril, dan maak je met de Original van ANIMØ een hele goede keuze. De skibrillen kan je online bestellen via de website van ANIMØ. Extra bonus: je krijgt een exclusieve korting met code ’theoutdoors’. Fysiek kan je ook hun skibril kopen in Ermelo en Saalbach-Hinterglemm.

Ik doe nu snel mijn ANIMØ Original op en ga nog even de pistes op. Als je nog gaat, veel plezier op wintersport!

AccessoiresGearMerkenReviewsTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.