Credits: Linda Richter

Review: The North Face Summit Vectiv Pro trailrunningschoen

door

Hardlopen is een van de snelstgroeiende sporten van ons land. Nog even snel een rondje voordat je naar je werk gaat, of een wat langere hardlooproute door het bos in het weekend. Sommigen pakken het wat groter aan en gaan voor een (halve) marathon. Anderen geven de voorkeur aan wat meer uitdaging en leven zich helemaal uit tijdens een trailrun, al dan niet een ultra-run. Hoe dan ook, een goed paar schoenen kunnen je hardloopsessie een stuk aangenamer maken. Samen met Looi testte ik de The North Face Summit Vectiv™ Pro trailrunningschoenen in de zoektocht naar het perfecte paar voor onze eigen wedstrijden en events die er binnenkort aankomen.

Stijlvolle topprestaties met The North Face Summit Vectiv™ Pro

Wat me direct opvalt als ik de schoenen uit de doos haal, is de vorm van de schoen. Een hoge neus en een dikke zool. De veters zijn geribbeld en zorgen ervoor dat ze als het ware op slot gezet worden als je ze strikt. Het bovenwerk van de schoen is een combinatie van ademend mesh en synthetisch materiaal. En met een gewicht van 239 gram per schoen in maat 39 is de Vectiv™ Pro een van de lichtste trailrunningschoenen op de markt. Tot nu toe belooft deze trailrunschoen veel goeds!

Loop op wolken met de Summit Vectiv™ Pro

Het hoogtepunt van de schoen is de zool. De Summit Vectiv™ Pro is uitgerust met een Vectiv™-technologie. Deze is ontworpen om de renner de ultieme trailrun ervaring te bieden. De 3D steunplaat van de schoen zorgt voor een perfecte ondersteuning van de voet en bevordert de energieoverdracht van de voet naar de grond. Samen met het carbon dat verwerkt is op verschillende plekken op de schoen resulteert dit in een onwijs goede stabiliteit. Je loop wordt hierdoor efficiënter, waardoor vermoeidheid en blessures kunnen worden voorkomen.

De Vectiv™-technologie maakt het mogelijk om de steunplaat van de schoen aan te passen aan de individuele voetvorm van de drager. Hierdoor wordt de pasvorm en ondersteuning van de schoen geoptimaliseerd.

Een trailrunschoen die gemaakt is om in actie te komen

The North Face Summit Vectiv™ Pro is een schoen die je in beweging wil zetten. Staan voelde in de eerste instantie nog wat onwennig, maar toen ik ging rennen merkte ik dat ik een stuk beter kon afzetten. Het voelde alsof ik heel snel in een actie-modus wordt gezet door de schoen. En dat pakt extra goed uit door de demping. In het verleden zou ik niet snel heel agressief gaan rennen. Maar nu durfde ik – met die gevoelige knietjes van mij – makkelijker gewoon even een lekker goed hard sprintje te trekken. Zonder last te krijgen van mijn knieën. De demping van de Summit Vectiv™ Pro is ongekend goed.

Het mooie van zo’n gevorderde schoen is dat ze ook enorm comfortabel zitten. Echter zou je als beginnende renner deze schoen ook kunnen overwegen als je een goede start wilt maken. De grip zorgt voor een goede stabiliteit op elk soort terrein. Oorspronkelijk zijn de schoenen ontworpen om over onverharde paden te lopen.

The North Face Summit Vectiv™ Pro gaan mee naar de race

De Summit Vectiv™ Pro trailrunningschoen is een perfecte mix van vorm en functie. Persoonlijk vind het ik de kleuren en het ontwerp van de trailrunschoen super vet. Een lekker fel kleurtje waardoor je je eigenlijk meteen al een pro voelt. En als The North Face liefhebber geeft de Summit Series mij dat oude vertrouwde kwaliteitsgevoel van The North Face. De goede stabiliteit, het ademende mesh materiaal en de mega goede demping van deze trailrunschoen maken het voor mij niet alleen de perfecte schoen om te gebruiken tijdens mijn volgende wedstrijd, ook tijdens wekelijkse trainingen grijp ik elke keer weer naar deze schoen.

De investering waard

De trailrunningschoenen zijn verkrijgbaar voor heren en voor dames. Je moet wel redelijk diep in je buidel tasten als je ze wilt kopen. Voor dit paar leg je namelijk maar liefst € 250,- neer. Persoonlijk zijn ze voor mij het overwegen waard, want het is een investering in comfort en prestatie. Bovendien zijn ze zo gemaakt dat ze lang meegaan, wat uiteindelijk geld bespaart op vervangingen.

KeuzehulpenReviewsThe North FaceTheOutdoors.nlTrailrunning

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.