5x romantische activiteiten in het winter wonderlandschap van Trentino

door

In het noorden van Italië vind je de regio Trentino, waar je heerlijk kunt skiën. Want met de ruim 800 kilometer aan skipistes is er altijd iets nieuws te ontdekken. Ook als je niet van skiën houdt, biedt Trentino je voldoende mogelijkheden om je te vermaken. Zo kun je slapen in een iglo, met sneeuwschoenen door de bossen lopen of een romantische sledehondentocht maken. Dit bied je ook nog eens de tijd om de fantastische winterse uitzichten te bewonderen en is bij uitstek geschikt om je liefje mee te nemen voor een romantische Valentijnsdag. Maar ook buiten Valentijnsdag kun je deze romantische activiteiten natuurlijk uitproberen.

Vijf romantische winterse activiteiten

#1 Slapen in een iglo

Slapen in een iglo, wie heeft daar als kind niet van gedroomd? In het Adamello Brenta natuurpark dat gelegen is in Madonna di Campiglio krijg je de kans om te overnachten in een iglo. Samen met een gids ga je ’s avonds richting je slaapplek midden in het bos, waar de iglo’s liggen en je ’s nachts de tijd doorbrengt. Je slaapt natuurlijk niet op ijs, maar in een lekkere warme slaapzak van dons en je dineert bij het licht van de koplampen van de auto. Als dat niet hartverwarmend is?

Credit: Trentino Marketing

#2 Sneeuwschoenwandelen onder de sterren

Samen een mooie wandeling maken is altijd een goed idee. En dit keer niet zomaar een wandeling. Sneeuwschoenwandelen is namelijk een verrassend leuke en romantische winterse activiteit. Je loopt namelijk door een winter wonderland in grote natuurgebieden en ontdekt het mooiste wat de natuur je te bieden heeft. Elk dorpje heeft wel een gids die een excursie aanbiedt, waaronder ook wandelingen bij maanlicht. Zo ook in Madonna di Campiglio, waar je op 16 februari, 18 maart of 16 april bij volle maan door de sneeuw een wandeling kan maken, mét muziek erbij.

Credit: Trentino Marketing

#3 Paardrijden in Val di Fassa

Ben je niet zo van het lopen? Dan zijn de volgende drie opties ook een hele goede keus. Wil jij je prins op het witte paard zien? Maak dan een prachtige paardentocht door het besneeuwde landschap in Val die Fassa. Geniet van de natuur en laat je verrassen door het decor van de Dolomiti di Brenta.

Credit: Trentino Marketing

#4 Fatbiken in de sneeuw

Liever wat actievers? Dan kun je ook gewoon de fiets pakken. Dit kan met speciale mountainbikes die dikkere banden hebben, zogenaamde Fatbikes. Deze fietsen zijn speciaal gemaakt om door besneeuwd gebied te fietsen. Ook als je niet zo’n goed uithoudingsvermogen hebt, is dit een echte aanrader. Deze fietsen zijn namelijk ook in te elektrische variant te krijgen. Zo kan iedereen genieten van de speciale routes voor Fatbikes. Deze kun je ook doen met een gids. Wil je graag de romantische variant doen? Dan kun je ook ’s avonds op pad gaan. Je vertrekt dan als de zon ondergaat en kan vervolgens kijken naar het schouwspel van de nachtelijke natuur en het lichtspel van de dorpen die er om heen liggen.

Credit: Trentino Marketing

#5 Sleeën met honden

Altijd al willen rijden met honden voor je slee? Samen met je lief onder een warm dekentje door het besneeuwde landschap glijden. In de dorpen San Lorenzo-Giustino en Madonna di Campiglio krijg je de kans om een slee te besturen die wordt geleid door Alaskan Malamute-honden of door Siberische husky’s. Je krijgt eerst een basiscursus, zodat je de beginselen kent over het besturen van een hondenslee waarna je dit in de praktijk mag brengen. Ook als de slee niks voor je is, kun je een activiteit met de honden ondernemen. Zo is het mogelijk om een sneeuwschoenwandeling te doen met de Alaskan Malalute-honden.

Credit: Trentino Marketing

Wij weten wel wat we met Valentijnsdag zouden doen. Ga jij voor het sneeuwschoenwandelen, het sneeuwfietsen of toch voor de hondensledes?

BergenDolomietenEuropaItaliëTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.