Rookverbod in Oostenrijk tijdens de apres-ski

door

En ook nu gaat het rookverbod in Oostenrijk in. Er mag dus sinds 1 november 2019 niet meer gerookt worden in horecagelegenheden. Met het rookverbod in Oostenrijk is het land één van de laatste landen in Europa waar dit verbod van kracht gaat. Geen rokerige après-ski meer dus tijdens het wintersporten.

Rookverbod in Oostenrijk

Bijna een kwart van de Oostenrijkse bevolking rookt nog. Het land ligt daarmee ver boven de 18% dat het Europees gemiddelde is. Het is misschien doordat er nog gerookt mag worden in horecagelegenheden dat dit percentage zo hoog is. Het rookverbod in Oostenrijk ging eigenlijk in 2009 al in. Sindsdien mag er niet meer gerookt worden in openbare gelegenheden, maar er waren nogal wat uitzonderingen. Uitzonderingen zoals cafés en restaurants. Maar dus ook nu is er een algeheel rookverbod in Oostenrijk. Zelfs de e-sigaret is niet meer toegestaan in de horeca. Dat wordt dus een biertje en schnapps drinken in de après-ski, maar buiten je peuk doen.

Rookverbod in Oostenrijk sneeuw

Uitzonderingen en boetes

Er is wel een uitzondering op het rookverbod in Oostenrijk, namelijk de Biergarten. Hier mag je dus nog wel een sigaret opsteken. Rook je toch wel in een horecagelegenheid, dan kan je vanaf komende tijd een flinke boete krijgen. Niet alleen de horecagelegenheid krijgt een boete, maar als jij wordt betrapt op roken kan je dat tussen de €100 en €1000 gaan kosten. Is je wintersport toch een stuk duurder zo. Ook de horecagelegenheden zullen het rookverbod goed in de gaten houden, want met boetes tussen de €2.000 en €10.000 is het snel de moeite om rokers buiten te houden. Misschien verplaatsen de après-ski feestjes dan toch meer naar buiten. Voor een naar rook stinkend wintersportpak hoef je dus minder bang te zijn.

Rookverbod in Oostenrijk pijp

EuropaNieuwsOostenrijkTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel