Photo by Fjällräven

Duurzaam en stijlvol: De Samlaren collectie van Fjällräven

door


De wereld wordt stap voor stap een beetje beter. Duurzaamheid is hét nieuwe normaal. Merken doen er alles aan om zo innovatief en duurzaam mogelijk hun producten te produceren. En hoe! 1 maart introduceert Fjällräven het gloednieuw initiatief Samlaren dat nieuw leven geeft aan overtollig materiaal door gebruik te maken van overgebleven stof. Goed voor de wereld én goed voor je stijl.

Fjällräven introduceert Samlaren

Fjällräven introduceert met trots Samlaren (Zweeds voor de verzamelaar). Een volledig nieuw concept dat past bij de inzet van Fjällräven als het gaat om kwaliteit en tradities om grondstoffen niet verloren te laten gaan. Het idee hierachter is om een initiatief te creëren voor duurzaamheid en innovatie met de missie om circulariteit te onderzoeken en inspiratie op te doen voor een betere én duurzame toekomst. Een hele mond vol, maar wel met een goede vooruitgang op de toekomst. Dit initiatief is een project vanuit het grote doel, namelijk Zero Waste.

Sticker Fjällräven Samlaren
Photo by Fjällräven

Samlaren

De producten die de Samlaren badge hebben, zijn gemaakt met reststoffen uit de fabrieken van Fjällräven. Ze zijn zorgvuldig gecombineerd met het unieke design en de speelse kleurencombinaties die passen bij Fjällräven. Daarbij bestaat elk product voor de rest uit hetzelfde hoge niveau van functionaliteit en betrouwbaarheid, die we van Fjällräven mogen verwachten. Aan het ontwerp verandert dus gelukkig niet heel veel.

Eerste collectie Samlaren

De eerste collectie van Samlaren bevatten de absolute klassiekers. Alleen dan even opnieuw uitgevonden en duurzaam gemaakt. Dit zijn het Greenland Jacket, de iconische Kånken rugzak en vernieuwde versies van de draagtas en de pet. Ze zijn gemaakt van overtollig G-1000 stof.

Samlaren wordt op 1 maart 2021 gelanceerd in bepaalde winkels en op de website. Hieronder alvast een sneakpreview van de collectie!

Fjällräven en duurzaamheid: Hoe het begon

Duurzaamheid en innovatie staan centraal bij Fjällräven. We gaan even terug naar 1964. Oprichter Åke Nordin verstopte een rol stof die over was bij het maken van zijn Thermo Tent. Deze rol stof is een aantal jaar gebruikt bij het maken van het eerste Greenland Jacket. Dit is verder gaan rollen en in het voorjaar van 2021 is daar Samlaren, het duurzame initiatief.

Kort nog wat over Fjällräven zelf

Fjällräven is een van de meest klassieke outdoorbedrijven van Zweden. Het is in 1960 opgericht door Åke Nordin in het kleine stadje Örnsköldsvik in het noorden. Vanuit een passie voor outdoor willen ze het voor mensen makkelijker maken om naar buiten te gaan en dingen te gaan ontdekken.

Het assortiment van Fjällräven is erg divers. Zo verkopen ze outdoorkleding, tenten en rugzakken. Zoals, waarschijnlijk heb je hem zelf/gehad, de Kånken-rugzak.  

Duurzaam levenFjällrävenKledingTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.