Sinds tientallen jaren zijn de toppen van de Himalaya weer te zien

door

Dat het milieu en het klimaat zich herstelt in de Corona-tijden, is niets nieuws. Zo zagen we eerder dolfijnen bij Sicilië, kraakheldere wateren in Venetië en hadden de steden in de Verenigde Staten ineens de schoonste lucht ter wereld. En ook nu zien we weer mooi nieuws. Voor het eerst sinds tientallen jaren zien de inwoners rondom de Himalaya, de besneeuwde Himalaya-toppen weer.

De besneeuwde Himalaya-toppen waren decennia niet te zien

Dankzij de lockdown in India, Nepal en China is de luchtkwaliteit daar drastisch verbeterd. Je kan jezelf voorstellen dat alleen India al ruim 1,4 miljard inwoners thuis heeft zitten. Mensen die dagelijks door een druk en chaotisch verkeer naar werk gaan en de industrie daar vrijwel geheel stil ligt zorgen dus voor een stuk minder luchtvervuiling. En dat is mooi voor de natuur, want sinds tientallen jaren kunnen de inwoners van de Himalaya-landen eindelijk de besneeuwde hoogste bergen van de wereld weer zien.

Social shares

Dankzij de komst van sociale media en de millennials die nog nooit de Himalaya-toppen hebben gezien, stromen de Insta-posts, Facebook-likes en Tweets de wereld in van de zichtbare Himalaya. Er zijn zelfs berichten van mensen die ruim 200 kilometer van de Himalaya weg wonen en de bergen nu weer kunnen zien.

https://twitter.com/arora_harbir/status/1246364541044178945

AziëBergenNieuwsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.