Skigebieden in Frankrijk blijven dit jaar gesloten

door

Helaas mogen de skigebieden in Frankrijk dit jaar niet heropenen voor de kerstvakantie. De Franse skigebieden zijn erg populair bij de Nederlanders, daarom is dit een treurige mededeling voor veel fanatieke Nederlandse wintersporters. Dit besluit heeft natuurlijk alles te maken met het coronavirus. Emmanuel Macron, de Franse president, denkt dat een start van het wintersportseizoen in januari waarschijnlijker is.

Franse skigebieden blijven gesloten

Macron zei in een tv-toespraak over versoepeling van de coronamaatregelen dat de risico’s van het coronavirus het “onmogelijk” maken om het wintersporten snel van start te laten gaan. Hij gaat met zijn Europese partners overleggen om de begindata voor het winterseizoen te coördineren, zei de Franse president.

Heropening van skigebieden in Frankrijk

De voorkeur gaat uit naar het plannen van een ​​heropening van de gebieden in de maand januari. Echter, kan dit alleen als de omstandigheden gunstig zijn, aldus Macron. Hij beloofd begin december met nieuwe informatie te komen.

Lees hier de coronamaatregelen van Franse skigebieden voor het komende wintersport seizoen.

Besmettingen in de Franse Alpen

Sommige regio’s in de Franse Alpen zijn op dit moment coronabrandhaarden. Gezondheidsautoriteiten waarschuwden al dat ziekenhuizen daar snel helemaal vol kunnen raken, helemaal met massa’s skiërs uit Frankrijk en het buitenland erbij. Frankrijk telt 350 skigebieden met in het hoogseizoen ruim 120.000 medewerkers. De wintersport brengt jaarlijks naar schatting 10 miljard euro op. Belangrijk is de wintersport dus zeker voor Frankrijk.

Helaas zullen de pistes in Frankrijk voorlopig nog leeg blijven. To be continued..

Skigebieden Frankrijk skilift
Foto: Robert Bye
EuropaFrankrijkNieuwsTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.