Zonder slee toch de berg af met deze tips!

door

Eindelijk is het zover. Sneeuw in Nederland! Helaas is niet elke plaats bedekt met een goede laag sneeuw… Maar mocht er in je plaats wel een laag liggen, de temperaturen zijn koud genoeg voor de sneeuw om te kunnen blijven liggen. Dit betekent dus meerdere dagen sneeuwpret. Één van de eerste dingen waar je aan denkt bij sneeuw is natuurlijk: Sleeën! Dus pak je slee uit de kast en zoek het beste bergje in de buurt om er vanaf te roetsjen. Tenminste, totdat je erachter komt dat je helemaal geen slee meer hebt. En nog vervelender, de winkels zijn dicht en online is alles uitverkocht. Hoe ga je nu dus sleeën zonder slee? Hieronder staan een aantal nieuwe manieren om toch van dat bergje af te kunnen sleeën!

Sleeën van een berg sneeuw
Photo by Hello I’m Nik ? on Unsplash

Manieren om te sleeën zonder slee:

1. Een kartonnen doos of plaat

Kijk of er toevallig nog wat oud karton in de papierbak ligt. Wie weet zit er een mooi stuk bij om nog te kunnen gebruiken om van de berg af te komen. Let er wel op, zodra karton nat wordt, kan het eerder gaan scheuren. Trek dus niet je nieuwste broek aan!

2. Een opblaasband

Dacht je deze alleen in de zomer te kunnen gebruiken? Nee hoor! Haal je opblaasband uit het stof en blaas hem op. Ook op deze manier kan je van de berg af gaan! Wat wel belangrijk is, is om van te voren even te controleren of er geen scherpe dingen liggen op de berg waar je vanaf wilt gaan. Het is natuurlijk zonde als de band na één keer glijden al kapot is.

3. Een vuilniszak

Deze heb je bijna altijd wel in huis liggen. Pak een vuilniszak en neem hem mee naar de berg. Nu kan het zijn dat dit misschien niet het beste glijdt. Maar een tip: Stop een stuk karton in de vuilniszak. Hierdoor zorg je voor een beter glijoppervlak waardoor het wat soepeler gaat. En je kan het karton vaker gebruiken!

4. Een skateboard zonder wieltjes

Heb je nog een oud skateboard in de schuur staan? Aangezien die toch niet wordt gebruikt, kan je hem net zo goed hiervoor gebruiken! Zorg dat je de wieltjes en het koppelstukje van deze wieltjes eraf haalt, zodat de onderkant mooi egaal is. Ook hierbij is het wel aan te raden om een oudere broek/skibroek aan te trekken, want droog blijven is niet gegarandeerd.

5. Een luchtbed

Aangezien we toch geen bezoek mogen ontvangen, ligt het luchtbed waarschijnlijk al even ongebruikt in de kast. Nu kan hij dus mooi gebruikt worden als slee-vervanger! Blaas je luchtbed op en gaan met die banaan (luchtbed). Het leuke hiervan is, is dat je er met meerdere mensen op kan. Natuurlijk wel uit je eigen huishouden, we willen het Corona-proof houden!

6. Een wasmand

Deze zou je denk ik niet zo snel verwachten, maar de wasmand kan ook heel goed gebruikt worden als slee. Zorg er wel voor dat hij leeg is, anders wordt het lastig om beneden te komen.

Dit zijn niet de enige manieren om van de berg af te komen. Mocht je er meer weten, let us know!

InspiratieTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel