Supplementen waar je sterkere spieren van krijgt

door


Voor hiken is een goede conditie belangrijk. Wat we vaak vergeten is dat krachttraining ook essentieel is. Ga je bijvoorbeeld een berg beklimmen, dan ben je blij met krachtige been- en kuitspieren. Draag je een zware backpack, dan is het fijn om goede buik- en rugspieren te hebben. Eerder schreef ik al een artikel hoe je zelf je beenspieren kunt trainen. Maar met alleen trainen kom je er niet. Aandacht voor het herstel rondom de training is minstens zo belangrijk. Gezonde voeding en voldoende eiwitten, vitaminen en aminozuren dragen bij aan sterkere spieren. Helaas kunnen we niet altijd de juiste hoeveelheid uit ons eten halen. Daarom raad ik aan om deze supplementen eens te proberen.

Wei

Wei is de vloeistof die overblijft van de melk na de kaasbereiding. Het bevat ongeveer 50 % van de lactose uit melk evenals eiwitten, vitaminen en mineralen. De eiwitten worden vaak gezuiverd en verkocht als wei-eiwitten. Gedroogd heten ze wei-poeder. En dit wei-poeder is razend populair onder sporters. Eiwitten (proteïne) zorgen namelijk voor een sneller herstel van de spieren na zware training. De vele aminozuren in whey (wei) zorgen ervoor dat de scheurtjes in de spieren weer worden opgevuld zodat nieuw spierweefsel en spiervezels kunnen ontstaan. Doordat wei snel wordt afgebroken door het lichaam, is het een geweldige eiwitbron in tijden waarin je lichaam het meeste naar voedingsstoffen verlangt. Bijvoorbeeld net na de training. Wei is er in allerlei vormen en maten. Voor ieder wat wils dus. Check My Protein maar eens. Deze website heeft een groot assortiment met relevante whee producten voor sterkere spieren.

BCAA

BCAA staat voor Branched-Chain Amino Acids. Ofwel, ‘vertakte-keten-aminozuren’. BCAA’s bevatten drie essentiële aminozuren: leucine, isoleucine en valine. Ons lichaam beschikt helaas niet over de juiste enzymen om deze aminozuren zelf aan te maken. We moeten ze dus uit voeding en/of supplementen halen. Veel sporters nemen daarom voor, tijdens of na het sporten BCAA supplementen. Waarom? Omdat BCAA’s direct een kick-start geven aan herstelwerkzaamheden en het spieropbouwproces, zodra je spieren zijn uitgeput na een zware inspanning.
Wil je ook werken aan sterkere spieren? Deze website heeft op dit moment een mooie aanbieding. Je krijgt 90 gratis BCAA plus tabletten bij aankoop van een preworkout product. Gebruik daarvoor de kortingscode BCAAPRE (geldig t/m 20 maart 2017)

Vitamines en mineralen

Iedere sporter heeft baat bij het innemen van vitamines en mineralen. Maar de range aan mogelijkheden is hierbij eindeloos, dus waar te beginnen? Vitamines en mineralen die in ieder geval verstandig zijn om te nemen zijn Vitamine D, C, B1, Magnesium en Natrium. Vitamine D is belangrijk voor de spieropbouw en het versterkt je botten. Vitamine C zorgt voor een goede weerstand en het vermindert spierpijn. Vitamine B heb je nodig voor een goede energiehuishouding. Magnesium verbetert de energiestofwisseling in je lichaam, waardoor je minder last hebt van kramp en spierpijn. Natrium compenseert het zoutverlies dat je opdoet als je veel zweet.

Wil je weten bij welke online partij je bovenstaande supplementen het beste kunt kopen? Check dan eens de site van Nederland Review. Daar zie je precies bij welke bedrijven je terecht kunt én wat andere consumenten van deze partijen vinden.

Besteed ook aandacht aan de juiste uitrusting

Naast aandacht voor je lichaam, is het ook belangrijk om de juiste aandacht te besteden aan je uitrusting. De juiste backpack zorgt er bijvoorbeeld voor dat je geen last krijgt van je rug, de juiste wandelschoenen voorkomen blaren en andere ongemakken en de juiste kleding zorgt ervoor dat je goed beschermt bent tegen weersinvloeden en dat lichaamsvocht goed wordt afgevoerd. Onder het kopje gear geven we een hoop adviezen voor geschikte producten en materialen. Voor het kopen van deze gear verwijzen we je graag door naar gespecialiseerde webwinkels. Via deze site kun je service en kwaliteit van deze verschillende partijen vergelijken, zodat ook de aankoop een stukje prettige voorpret van je outdoor activiteit wordt.

GezondheidTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.